Skals

Skals - Højskolen for design og håndarbejde

Her på siden vil jeg, så vidt det er muligt, fortælle lidt omkring mit ophold på højskolen og vise lidt billeder af mine kreationer og inspiration fra hverdagen... 


DAG #1: Så blev det endelig den 19. august. Ventetiden har været lang og endelig befinder jeg mig på højskolen i Skals. Den første dag blev brugt til at få pakket ud og ikke mindst få sig et kendskab til skolen, dets elever, lærere og ikke mindst lokaler og værksteder. Efter ankomsten og indkvarteringen og ikke mindst alle de nye indtryk så var der utrolig mange tanker og indtryk, der skulle bearbejdes inden man kunne falde i søvn på det lilla værelse som jeg er blevet tildelt. Her er der også allerede en masse projekter, der står i kø for at blive ordnet. For aldrig har jeg da boet så minimalistisk før. Her er hverken nips eller billeder...men det skal jeg nok få lavet om på ;)


DAG #2: Efter knap så god en nattesøvn, var det i dag blevet tid til vores første lektioner. På mit hold har vi haft broderi og lavet en masse broderiprøver med forskellige broderisting. Der var dyb koncentration på hele holdet - og man kunne bogstavelig talt høre, hvis der var en nål der faldt på gulvet. Efter sådan en dag med dyb koncentration og stillesiddende arbejde må jeg indrømme at jeg tog en bette lur på værelset inden aftensmaden. Det er lidt af en omvæltning at skifte hverdagen ud i en børnehaven med dette. Derudover kan man også godt mærke at det er rart lige at kunne gå op til sig selv, lukke døren og så også lige være lidt alene. 

Aftenen er gået med en gåtur rundt i Skals, hvor vi har fået set nogle af de ting som vi kan få brug for i den periode, hvor vi er blevet tilflyttere. Vi kom blandt andet forbi den lokale alt-mulig-mand der dog gør mest i træ. Han var meget gæstfri og snakkesalig så vi fik da også lige en rundvisning i hans hyggelige have. Inden vi gik fik vi disse ord med på vejen. "Jeg har åben når døren står åben men hvis døren er lukket så bank lige på eller hiv i døren og se om den nu ikke skulle være åben alligevel." Velkommen til Skals....


DAG #3: Det har været endnu en dag med broderi og nogle sting, der bare bliver sværere og sværere men man er nu stolt når man sidder med det færdige resultat i hånden. Her til aften har vi gået en hyggelig gåtur på 3 km ned til fjorden. En god lejlighed til at få snakket med de andre og så fik jeg da også lige plukket en lille buket til min værelse. Så nu er der da lidt hjemmelig hygge for en stund. I morgen går turen til Ebeltoft, hvor vi skal besøge nogle kunstnere og spise fiskefrikadeller på havnen. 


DAG #4: Kl. 8.00 i morges blev vi hentet af en bus og turen gik til Ebeltoft. Første stop var hos keramiker Helle Rittig. Hun viste og fortalte om hele processen fra ler til det færdiglavede keramik. Det var ret interessant og spændende at kigge rundt i hendes værksted og den lille butik. Helle Rittig har også tidligere været designer hos Kähler i Aarhus. Skulle du selv få lyst til at kigge forbi butikken finder du den der: Helle Rittig, Dråby Bygade 18, 8400 Ebeltoft.

Næste stop var hos kunstner Jac Hansen. Jac bor i et helt fantastisk nybygget træhus og det er også her han gemmer sit lille lerværksted som han selv kaldte det. Han har arbejdet og er uddannet ved Bjørn Wiinblads fabrik. Han kunne nogle sjove historier fra fabrikken blandt andet kom der ofte en historiefortæller udefra og læste historier op mens arbejderne arbejdede med keramikken. Andre gange lød der høj operamusik ud fra højtalerne og så var værkstedet for det meste flot udsmykket med blomster året rundt. Jac fortalte også om hans store værk Klods Hans, der står foran H.C Andersen Museet i Odense og ellers om livet som kunstner og lidt gode råd til fremtiden, hvis man gik med drømme om at kunne leve af sit håndværk ligesom ham. Man skulle fx aldrig nogensinde gifte sig med en rig mand. Det ville gøre det hele "lidt for nemt" men det var derimod bedre med det hårde slid og arbejde, hvis man ville opnå succes. Derudover skulle man heller aldrig lave to ting der var ens for så ville det bare ende med at man helt ville miste inspirationen. Man skulle derimod altid huske på at lave det man selv syntes var sjovt og spændende. Alt i alt et inspirerende besøg på mange måder og en masse gode fortællinger og ikke mindste tankevækkende råd ;)

Endelig var vi også på virksomhedsbesøg hos Kvadrat tekstiler. Allerede ved indgangen var jeg solgt! Der hang en Olafur Eliasson lampe i samme stil som de der hænger i operaen i København. Indenfor blev vi vist rundt i hele virksomheden og vores guide fortalte om deres produkter og hvilke projekter de havde gang i i øjeblikket. Derudover fik vi også et lille kig "Behind the Scenes". Her fik vi set, hvordan de laver slidprøver på deres tekstiler og vi var ude i deres store lager, der bød på et væld af lækre farver fra gulv til loft. Til sidst så vi os lidt omkring i deres showroom og på nogle af de ting, der var fremstillet af Kvadrat tekstiler. Endnu et besøg der varmt kan anbefales! 

 
DAG #5: Dagen startede med et foredrag med Pelse Asboe, der er indehaver af forretningen Broderi Moderne i Aarhus. Overskriften lød således "Kan man dø af at brodere? Eller kan man leve af det?". Hun startede med at fortælle lidt om broderiets historie og viste nogle billeder af gamle kjoler der var broderet tæt med alverdens sting. Det var ret imponerende at se og dernæst tænke på, hvor stort et stykke arbejde, der lå bag. Pelse lever i dag af sin broderiforretningen og hvad der dertil hører. Hun tegner alle sine mønstre selv og hvis man kigger på hendes hjemmeside er jeg sikker på, at man genkender et par eller to. Til sidst viste hun da også nogle af de ting som hun har lavet gennem tiden. Et fantastisk juletræstæppe, puder, julekalender, duge, tørklæder, nålepuder osv. En ting er sikkert - efter det foredrag bliver jeg simpelthen nød til at besøge hendes butik i Aarhus og se på nogle af alle hendes mønstre. Konklusionen med overskriften på foredraget lød derfor således "Det handler ikke om om man kan leve af broderi men om, hvilket liv man får med broderi".

Derefter var det igen os der skulle sættes i arbejde. I dag havde vi vores første lektioner i beklædning. Lad mig sige det med det samme - her kom matematikken ind og det blev straks værre. Vi startede med at tage mål, der så skulle sættes ind i en formel til grundformen til en nederdel efter mine egne mål. Det tog lidt tid men jeg fik løst matematikken, fik den tegnet over på papir og dernæst staut. Her til aften har jeg så fået syet nederdelen helt sammen og tilpasset den så den nu sidder helt perfekt.


I middagspausen blev Skals også lige ramt af et cykelløb. Så der var vi da også lige ude ved vejen og heppe på cykelrytterne i Post Danmark rundt. Nu vil jeg krybe under dynen efter endnu en lære- og begivenhedsrig dag. 


 


26. aug. 2012: I dag har vi haft vores første dag med keramik med Helle Bovbjerg som underviser. Vi er startet ud med at lave raku ved hjælp fra pinch pots teknikken. Det var meningen at vi skulle lave en kop, hvilket jo er en selvfølgelig at have på en højskole. Eller er det? Jeg drikker nemlig hverken kaffe eller te så jeg tillod mig at lave lidt skåle/urtepotter alt efter, hvordan det bliver efter brændingen. Resultatet ses på billedet til venstre ovenfor.

Helle lærte os nogle grundlæggende teknikker til, hvordan man former leret og metoder til, hvordan man kan pynte sit keramik med alverdens mønstre, ting og sager som man lige har ved hånden. Højskolen har fået splinternye og lækre keramiklokaler og udenfor er der den skønneste have med smukke og farverige blomster. Jeg fandt en frøkapsel fra en valmue, hvilken jeg brugte til at lave et blomstermønster med. På næste mandag bliver det så spændende når vi skal til at prøvebrænde vores keramik. Fortsættelse følger...


30. aug. 2012: Efter et par fridage i København med lækker shopping og ikke mindst en fantastisk Coldplay koncert i Parken så er jeg tilbage i Skals. Inden vi startede broderitimen i dag inviterede vores broderilærer os hjem til hende så vi kunne se, hvad hun blandt andet brugte broderi til. Hun havde et helt fantastisk hjem med masser af spændende ting som hun havde købt på alverdens kunsthåndværksmarkeder og så selvfølgelig det broderi som hun selv havde lavet. Der var alt fra tøj til paraplyer som hun havde dekoreret med sit eget præg. Hun havde på et tidspunkt lavet et tørklæde som hun havde brugt rigtig lang tid på at gøre færdig men efter en tur til Aarhus var det uheldigvis blevet væk. Hvad gør man så næste gang man laver et tørklæde - man broderer naturligvis sit navn, adresse og telefon nummer på. Jeg fik også øje på denne lille Bjørk figur som hang så fint i et skab blandt porcelæn og gamle broderier.

Efter den lille inspirationstur var det tilbage til skolen, hvor det igen var vores tur til at slippe kreativiteten løs. Jeg er begyndt på en nålebog til mine broderinåle. Jeg har fundet et retro mønster og tilsat nogle stærke farver så det hjælper forhåbentlig på at det ikke sådan lige bliver væk med det samme :)31. aug. 2012: Morgenens indslag kom fra en studerende fra TEKO-centeret i Herning. Hun er i praktik her på højskolen og valgte derfor at fortælle lidt om hendes uddannelse som tekstilformidler. Hun viste billeder fra ting og skitser som de havde haft i løbet af det første år på skolen. Hun havde også medbragt nogle af de færdige projekter som hun havde valgt at "gøre levende". Dernæst var det tilbage til broderilokalet. Vores broderilærer Bjørk er af den overbevisning at det er bedst at man har flere projekter i gang på en gang så man ikke kører død i et. Jeg er derfor nu også begyndt på en pude i grålilla nuancer med en stribe af mennesker i pink. Jeg har fået prikket og overført mønsteret til stoffet så nu er der lektier at tage fat på derhjemme i weekenden.


3. sept. 2012: Vi er nu tilbage i keramiklokalet og er begyndt at prøvebrænde de ting som vi lavede i sidste uge. I dag fik vi så den opgave at vi skulle gå ud i naturen og finde ting som kunne give vores keramik liv. Der blev taget aftryk af kloakdæksler, rister, træstammer, frøstande, blade, fødder - sagt med andre ord det var kun fantasien, som satte grænser. Jeg lavede to vaser og et aflangt fad (vaserne ses på billedet til venstre). En vase med bogstaver og en anden hvor jeg rullede leret ud på bobleplast, hvilket gav en rigtig flot effekt! Fadet lavede jeg aftryk med afblomstrede hyldebær. Derudover eksperimenterede jeg lidt med nogle små ting og sager. I morgen skal vi så i gang med glasuren det ser jeg virkelig frem til er jo ret glad for farver ;) Derudover skal vi også i gang med at lave æsker i keramik så det nåede vi også lige at forberede nogle plader til. Nu kan det næsten ikke blive tirsdag hurtigt nok :)


4. sept. 2012: Morgenmaden kunne næsten ikke overstås hurtigt nok jeg måtte bare i gang med den sidste proces med leret. Det har været en spændende og lærerig proces så det var dejligt endelig at kunne se det færdige resultat i dag. Vi fik givet vores keramik glasur og fik det brændt udenfor i ovnen og så for at få krakeleringerne ekstra tydelige kom tingene i savsmuld og dermed raku effekten :) Der kom nogle rigtig flotte resultater ud af vores brændinger især det keramik der havde fået et metallisk look. Nu har vi derfor lavet en lille udstilling til det andet valgfagshold og ikke mindst de gæster, der måtte komme forbi højskolen i den kommende tid. Mit første endelige resultat fra raku brændingen skulle gerne komme op på bloggen i den nærmeste fremtid. Endelig fik vi også skåret vores plader ud til den æske som vi skal fremstille i keramik i næste uge. Aftenen byder på kreative sysler og hygge i fællesstuen med Matador på skærmen... 5. sept: I dag har vi haft beklædning igen, hvor vi startede med at være forskellige metoder til indlægning af tøj såsom undersyning, franske søm og kapsøm og her gik det altså lidt bedre end med den usynlige lynlås :) Bagefter syprøverne fortsatte vi med at sy på vores respektive nederdele som vi selv har designet og nu skal fremstille. Jeg har valgt at sy en højtaljet nederdel i petrol farve. Inden frokostpausen mødtes vi med en underviser, der næste weekend står for et læderkursus som er meget populært. Hun havde medbragt tasker, Ipad covers, computertasker, bælter m.m. som inspiration til, hvad vi kan lave på kurset. Det så vildt godt ud det hele så nu skal jeg bare lige have besluttet, hvad jeg godt kunne tænke mig og så ser jeg meget frem til kurset!

Efter frokost tog vi med bussen til Viborg, hvor der var planlagt en byvandring til os gennem den historiske del af byen nær domkirken. Selvom man er viborgenser og føler at man kender sin by særdeles godt så kan man stadig lære noget nyt og nyde de smukke gamle brostensbelagte gader med de små bindingsværkshuse. Jeg lærte blandt andet at arkitekten bag den nye triumfbue i Paris er viborgenser - Johan Otto von Spreckelsen og huset, hvor han er født og opvokset kan man også lige slå vejen forbi. Ja der kan man bare se det var jeg ikke klar over. Vi var også lige en tur inde i domkirken og fik set de mange kalkmalerier med hele skabelsesberetningen, Erik Klippings "grav" og krypten nede under kirken. Vi sluttede af med kage og varm kakao på café Morville og så en lille tur forbi stof og garn butikkerne inden vi igen tog bussen mod Skals. 

Da vi havde spist aftensmad var der tegnekursus for dem der har valgt det. Vi lagde ud med, at skulle tegne en person ud fra fri fantasi. Bagefter fik vi udleveret en tegning med et motiv vi ikke måtte se med det samme. Vi skulle derfor vende motivet på hovedet og dække noget af motivet til så vi kun så ca. 2 cm. af motivet ad gangen og når vi så havde tegnet de linjer måtte vi rykke 2 cm. mere ned osv. indtil vi havde tegnet hele motivet. Så måtte vi vende vores egen tegning om og se resultatet. Det var en ret tankevækkende oplevelse, da man jo egentlig kun får tegnet det man ser og lægger sine streger så de passer i forhold til hinanden. Man har altså ikke noget egentlig motiv blot nogle streger som man så, når man vender papiret om, finder ud af var en mand, der sad i en stol. Dermed tænker man ikke så meget over "Nå det her ligner godt nok ikke lige en stol" men man tegner som sagt bare det man ser.


6. sept: Dagens inspiration kom fra Victoria Ladefoged, der er designer og indehaver af butikken og brandet "Sort slips hvidt slips". De designer udelukkende tøj af genbrugsmaterialer såsom aflagte viskestykker, forklæder og lagner som de får fra DFD (De Forenede Dampvaskerier). Her bliver der kasseret ca. 20 tons "stof" om måneden som "Sort slips hvidt slips" så anvender til videreproduktion af blandt andet tøj. Senest har de designet og leveret tjenertøj til Brødrene Prices nye restaurant i Tivoli. 
Udover tøj producerer de også ting ud af træ. Igen bliver der anvendt genbrugsmaterialer og her er det "Årstiderne" samt "MTH Højgaard", der leverer gamle trækasser, paller og lignende som så bliver forvandlet til søde dyr, sprællemænd, huse og meget mere. Noget af denne træproduktion foregår i arresthuse rundt omkring i Danmark. Er du interesseret i at se mere om firmaet og konceptet så tjek deres hjemmeside her.


I beklædning er vi gået i gang med at lave grundform til en kjole. Vi startede med at tage mål og dernæst skulle vi sætte det ind i en "formel" så vi får en kjole, der bliver helt skræddersyet til hver enkel. Igen var der mange tal og linjer at holde styr på men det går lidt bedre med at holde tungen lige i munden. Nu er grundformen i hvert fald i miniature og så næste gang skal jeg have overført den til min størrelse. Det tager noget tid at få lavet udregningerne og tegningerne dertil men der er bestemt også noget fascinerende over at det er muligt :) Jeg har også endelig fået lavet min første færdige ting med nål og tråd. En lille sød nålepude ring med broderi og perler, der endte med at få lidt royal style.


7. sept: I dag havde vi vores første lektion med strik. Vi startede med lidt teori om strikkeprøver, strikkefasthed, sammensyning og strikkemønstre. Der er gået nogle år siden jeg har strikket sidst så jeg skulle lige varmes op. Først fik jeg lært at slå masker op og derefter skete det jeg troede aldrig ville ske. Fra dags dato har jeg hermed lært at holde rigtigt på strikkepindene. Det hører med til historien at da jeg var yngre og strikkede sad jeg og holdte den ene strikkepinde mellem lårene og den anden i hånden ellers kunne jeg simpelthen ikke styre det. Men nu er mysteriet løst af vores lærer. Jeg har strikket den forkerte vej gennem maskerne - hvis det da giver mening. Jeg fik dermed lavet min strikkeprøve og kunne forvandle den til en lille mobiltaske. I næste uge kan jeg se frem til titlen som duks med køkkentjansen og hvad der ellers hører sig til...


10. sept: Denne uge har vi lagt ud med farvelære. Vi startede med at få udleveret kopier om Ittens 7 farvekontraster som vi gennemgik. Dernæst skulle vi vælge 6 farver, som vi godt kunne lide og sætte den samme farve som en figur i hver af dem så vi kunne se, hvordan farverne ændrede sig.

Derefter var det vores tur til at lege med farverne. Vi startede med at lave spalteklip, hvilket er en måde man selv kan danne mønstre og designs ud fra. Man klipper fx et 6x6 cm stort stykke papir som man klipper igennem x antal gange. Ved at sætte det færdige resultat ved siden af hinanden har man dermed skabt sit eget mønster blot ved at klippe spalter i et stykke papir. Da vi havde gjort det fik vi uddelt hver vores farvekontrast som vi så skulle "farvelægge" vores design ud fra. 

Da første vagt i køkkenet var overstået var det tilbage til broderilokalet. Jeg er nu blevet færdig med selve broderiet på min nålebog og skulle derfor blot montere den. Men men men det skulle vise sig at være en af de dage, hvor alting bare driller eller går galt. I hvert fald nåede jeg ikke ret meget længere i broderilokalet denne dag. Så jeg ble enig med mig selv om at det måtte være fordi jeg trængte til en lille lur...og det fik jeg så efter undervisningen og var dermed frisk til broderi mens vi så Matador 


11. sept: Morgenens inspiration kom fra Lis Ahrenkiel der fortalte historier om broderier og deres anvendelse gennem tiden. Hun sluttede af med en lille erindring fra en håndgerningstime for 50 år siden. Eleverne skulle først skrubbe fingre ved håndvasken inden de kunne sætte sig på snorlige rækker bag pulte og broderede små poser med alverdens broderi. Den skrappe lærerinde kiggede med over skulderen og blev det ikke gjort ordentlig var det om igen. Jeg husker lidt mere frihed når det kom til vores håndarbejdstimer men kom man til at knække for mange nåle på symaskinen eller klippe i papir med stofsaksen så vidste man heller aldrig, hvad der kunne ske :)
 
Bagefter var det så vores tur til broderitime anno 2012. Vi lavede broderiprøver og det lyder måske ganske simpelt men i løbet af en fire timer så når man altså højest at lave 3-4 stykker. Det kræver virkelig høj koncentration og tålmodighed. Og efter sådanne broderiprøver og stilhed så er der altså ikke noget bedre end en løbetur så man kan få sig rørt lidt.12. sept: Efter en jeg-er-træt-og-kommer-meget-let-til-at-lave-fejl mandag så vil jeg sige at jeg tog stærk revanche i dag. Jeg blev færdig med min nålebog og er ganske tilfreds. Det betyder jo at man må begynde på et nyt projekt og det havde jeg allerede planlagt at det skulle et omslag til denne dagbog fra højskolen. Planen er at printe billeder og tekst ud og lime det i en bog. Så har jeg det hele samlet og så ville det være meget oplagt at brodere på omslaget. Skolen har en lille brochure om de kurser de tilbyder her på stedet og på forsiden af det er der et fint logo som jeg har tænkte mig at anvende. Så dagen i dag gik med at få stoftrykket en cirkel på stoffet, prikket mønster og overført det. Så nu skal der broderes kontursting rundt om bogstaverne og så håber jeg at jeg kan nå at blive færdig med den til weekenden.
 
Her til aften havde vi også vores tredje lektion med tegning. Dagens tema var nøglen til en god tegning. Og gæt tre gange hvad vi så skulle tegne - jep nøgler ;) Vi fik nogle gode tips til, hvordan man blandt andet kan tegne cirkler, alt efter hvorfra man ser dem, ved hjælp fra en firkantet hjælperamme. Jeg synes selv at resultatet blev ret godt og kunne mærke at jeg lærte en del efter hver nøgle som jeg tegnede. Der var flere detaljer, der blev tydeligere og så er det blevet en stor hjælp for mig at lægge viskelæderet lidt væk og ikke være så kritisk med de streger som man slår.13. sept: Dagens foredrag var om materialer. En af vores undervisere havde fået opstøvet noget så gammeldags som et lysbilledapparat. Det skulle dog senere hen vise sig at blive lidt af en udfordring men det kommer jeg tilbage til. Hun fortalte blandt andet hvordan uld, bomuld og silke blive bearbejdet før det lander i butikkerne, hvor vi kan købe det. Helt fra henholdsvis får, plante og silkesommerfuglelarve. Og så tilbage til lysbillederne for just som vi var midt i det hele så skød apparatet hele rækken af billeder hen af gulvet. Så vi måtte lige tage en lille sang mens lysbillederne blev sorteret i den rigtige rækkefølge. Da vi havde set billederne og fået den sidste information var det vores tur til at få fingrene i materialerne. Vi gik alle sammen over i værkstedet, hvor vi fik udleveret forskelligt garn og stoftyper. Det var så op til os at finde ud ved hjælp fra et udleveret stykke papir, hvilket materiale vi sad med i hånden. Det kunne vi blandt andet lugte ved nogen og andre kunne vi se/mærke det på asken, der var tilbage. 

I broderi er jeg blevet færdig med at broderer mit omslag til højskoledagbogen og i morgen skal jeg sy det færdigt på en symaskine. Så min opgave i aften bliver at finde på et nyt projekt. Igen i dag måtte jeg lige have løbeskoene på og her er det også begyndt at være ret fornuftigt...


14. sept: Dagens morgensamling var med Henning, der er forfatter og altid er klar med en god fortælling eller to. Ugens sidste undervisningstime foregik i broderi. Her er jeg startet op med et nyt broderiprojekt, der går ud på at shine min broderikasse lidt op med teksten broderi - og ikke mindst farver. Så er der også noget at arbejde på i fritiden til vi skal have broderi næste gang. Fredag betød også afslutningen på min uge som duks i køkkenet. Det har nu bestemt ikke været så slemt men derimod meget rart at man også kommer til at lære dem at kende og maden kan man heller ikke klage over.15/16 sept: I denne weekend har vi kunne tilmelde os et læderkursus her på skolen med en lærer udefra. Det er sådan at der i hver weekend er forskellige kreative kurser på programmet. Vores lærer denne weekend havde været forbi og vise nogle af de ting som vi kunne lave hos hende. Kurset var meget populært så vi blev delt ind i nogle grupper så vi lørdag havde en kort dag med 9 elever på hver (så vi kunne få hjælp til at komme i gang) og søndag var det så alle samlet.

Vi startede med at få udleveret et stykke prøvelæder som vi farvede, limede, ridsede, prikkede og syede. Efter denne lille test kunne vi så så småt tage hul på vores respektive ønsker til hvad vi ville have ud af kurset. Jeg valgte at lave en lille skuldertaske, Iphone covers og små armbånd i ventetiden. Der er umiddelbart ret meget mere arbejde i sådan en taske end man ellers lige skulle tro. Først skal man have tegnet sit mønster over på læderet, skære det ud og farve det. Den taske jeg havde valgt at lave skal flettes i stedet for og syes så der var også lige en masse huller som skulle bankes. Så efter en rigtig god weekend med læderkursus er mit udbytte blevet meget tilfredsstillende. Glæder mig til at komme ud og lufte den....


17. sept: Dagens kreative inspiration kom fra vores gæstelærer og kunstner Helle Bovbjerg. Hun fortalte om, hvordan hun finder inspiration til hendes keramik specielt i havnemiljøer med de store fragtskibe, containere, kraner og dets respektive former og farver. Hun er fascineret af bevægelsen og viste os en video, hvor hun var i Hamborg for at finde inspiration til et projekt med overskriften "Transit hvorfra - hvorhen". Et projekt hun har deltaget i sammen med 13 andre kunstnere fra hele verden og har haft udstillet på netop selvsamme havn i Hamborg.

Vi havde vores næstsidste dag med keramik og det betød at vi fik samlet vores æske, der nu er klar til brænding natten over. Derudover fik vi glaseret og brændt nogle af de ting som vi lavede forrige gang. Det er derfor sidste dag med keramik som valgfag i morgen, hvilket er lidt ærgerligt for man bliver altså også lidt miljøskabet af det. Jeg tog fx mig selv i (ved eftermiddagskaffen) at kigge undersøgende på mit knækbrød og tænkte "Hmm det kunne man også lave et ret fedt mønster i ler med" ;)


18. sept: Sidste dag med keramik. Vi fik glaseret vores ting lidt efter lidt så vi kunne se hvad, der skete under de forskellige brændinger og med glasuren. Så med små sideprojekter fik man lidt erfaringer med hvad der kunne være godt at gøre med de ting som man med tiden er blevet ret godt tilfreds med. Brændingerne gik derudaf og vi nåede det lige inden regnen brød igennem. Og bedst som man gik og småfrøs lidt udenfor så kom man ind til lækker flæskesteg til middagsmaden - og lidt isoleret fra de andre (på grund af røglugten) fik man nydt sin mad. Det var en rigtig hyggelig afslutning på valgfaget og jeg er blevet godt tilfreds med udbyttet af keramik - måske det også er blevet til lidt hjemmelavede julegaver ;) Der kommer flere billeder af mit færdige keramik på bloggen når det er færdig med at være udstillet her på skolen.

Efter aftensmaden var vi ovre i værkstedet og færdiggøre vores læderprojekter fra weekenden. Jeg manglede at få sat hanken på og få lavet en fin afslutning og detalje med magnetlåsen til flappen over tasken. Så nu er den færdig og jeg er meget stolt over min første hjemmelavede lædertaske. Alt i alt en rigtig dejlig dag på højskolen med gode kreative resultater.


19. sept: Til dagens morgensamling var det os elever, der stod for underholdningen. Vi er tre holder, der skiftes til at stå for morgensamlingen indimellem underviserne og foredragsholderne. I dag stod den på Beatles sange med imponerende klaverspil fra en af de japanske kursister. Derefter var der eventyroplæsning af H.C Andersen mens strikkepindene klikkede derudaf.

I beklædning er jeg kommet lidt bagefter de andre. Det er ikke så logisk for mig det med alle tallene, optegning, indsnit, syning og så videre. Jeg fik dog tegnet hele min grundform op til kjole klippet den ud i papir og bagefter syet den færdig i staut og tilpasset. I morgen starter vi op med noget fællesundervisning og så skal der ellers vælges stof. I aften står den igen på tegnekursus og hygge.
20. sept: Torsdagens foredrag var med stylecoach Ann Charlotte. Hun startede med at fortælle lidt omkring de såkaldte seks stilkerner som er henholdsvis: enkel, klassisk, rå, feminin, afslappet og boheme. Dernæst gav hun nogle eksempler ved hjælp fra fotos af kvinder, der tilhørte de forskellige stilkerner. Og så kunne man efterhånden også begynde at sætte sig selv ind i en af "kasserne". Hun gav også nogle gode råd til, hvordan man bedst muligt kan klæde sig efter ens figur og hvordan man ved hjælp fra acessories godt kan bruge den samme kjole flere gange ved blot at tone den op og ned alt efter lejlighed. Ann Charlotte kommer igen i en weekend, hvor hun vil undervise os i styling.


Efter endnu en dag med beklædning var vi nogle stykker, der gik en tur ned til træmanden i Skals efter undervisningen. Hans dør står som altid åben og så er han altid klar med en historie eller to. Vi kom derfra med nogle enkelte ting og måtte skynde os hjem i tørvejret. Her til aften har jeg haft besøg af min storesøster, der selv er tidligere elev på højskolen. Så hun var meget interesseret i alle de ting vi har lavet og så selvfølgelig en lille rundvisning på skolen. 


21. sept: I dag var det Henning, der stod for morgensamlingen. Vi startede med at synge nogle sange og derefter fortalte han om nordisk mytologi. Det er nu ret hyggeligt at sidde der med sine kreative sysler og så bare lytte på historier mens regnen siler ned udenfor. 

Kl 10 fik vi så dagens morgenmad nr. 2, da fem ugers kursisterne havde deres sidste dag. Så der var lækre hjemmelavede rundstykker og hygge i spisesalen.  Det er jo stadig lidt som om at vi lige er begyndt så derfor er det også meget underligt allerede at skulle sige farvel til nogen. Men heldigvis er der blevet udvekslet mailadresser + på et kursus i patchwork til mig.

Efter formiddagspausen havde vi besøg af en sælger fra Jydsk Stoflager, der havde et væld af stofprøver med som vi kunne vælge imellem til brug i faget beklædning. Der blev valgt en masse fine mønstre og farver og jeg tror muligvis, at jeg efter at have set de nye indkøb, er blevet meget vild med tanken om at sy en vinterjakke til mig selv. Men nu må vi se om det er for stor en udfordring for en knap så kyndig syerske ;)
27. sept: Så er jeg endelig tilbage på højskolen efter nogle lange og kedelige dage på langs derhjemme - naturligvis med computeren stående...i Skals. Og det er så skønt at være tilbage! I morges startede vi med halvanden times forelæsning om kunsthistorie med Ole Bak. Han havde valgt at tage udgangspunkt i håndarbejdet og kunsten, hvilket han havde taget nogle ret interessante eksempler med på. Der var alt fra garn graffiti, bygninger pakket ind i stof, broderi som kunst anno 2012 og broderi blandet med rockmusik og koncertmiljøet. Alt sammen meget svært lige at forklare men det var bestemt anderledes og til tider ret humoristisk. En af kunsterne som han fremhævede mest var danske Rose Eken, der som nævnt ovenfor er meget inspireret af rockmiljøet og bruger blandt andet trommeskind og setlister til at brodere på og dermed udtrykke sin kunst. Vi er også så heldige, at vi til november får et foredrag med selvsamme Rose Eken.

Efter den spændende forelæsning havde vi en lille syprøve i beklædning. Her lavede vi knaphuller på tre forskellige måder: flad strop, rouleau og trense. Derefter var det endnu en gang tilbage til vores individuelle projekter - og det er faktisk i dag lykkes mig at blive færdig med min højtaljede nederdel. Så her til aften har jeg kigget i magasiner for at finde en kjole som jeg forhåbentlig så småt kan begynde på i morgen. Under aftensmaden kom jeg desuden til at lufte, at jeg ikke havde været hos købmanden endnu "Har du ikke været hos købmanden?" blev der spurgt i kor. Så det var vist på tide at jeg kom det og vi fik os en fin lille aftentur til købmanden efter kakao :) 


28. sept: Ugens sidste morgensamling var med en gæsteunderviser, der har været på skolen i denne uge og undervist i filt. Hun startede med at fortælle lidt om sin baggrund og derefter viste hun flotte billeder, først af georginer fra hendes have og derefter, hvordan hun havde brugt farverne og selve georginens opbygning og facon til et væld af imponerede kjoler i stærke farver og så med et præg af georginer. 


Beklædningstimen var fri til at vi kunne arbejde med vores egne syprojekter. Jeg har fundet, efter lang tids søgen, en rigtig fin 50'er inspireret kjole som jeg indtil videre har fået tegnet mønsteret af til og så håber jeg på at finde noget fint stof hjemme i Viborg i weekenden.

1. okt: Efter en dejlig weekend kom jeg her til morgen tilbage til skolen. Cirka en gang om måneden kommer der to fra skolens bestyrelse på besøg og de står også gerne for morgensamlingen. Så i dag var det med 30 minutters sang fra højskolesangbogen både med kendte og knap så kendte melodier.

I dag har vi taget hul på en uge, hvor der står tryk og broderi på vores skema. Vi begyndte med at se en række eksempler på, hvordan man kan kombinere tryk og broderi. Derefter blev vi introduceret til trykteknikkerne som var henholdsvis rammetryk og stoftryk. Jeg valgte at lave rammetryk, hvilket vil sige at man har et motiv/billede som man ved hjælp fra lim overfører til et stykke stof. Tager man det helt fra begyndelsen så starter man med at klippe sit motiv ud og et passende stykke stof. Stoffet spændes ud på en flamingo plade og der laves en ramme med tape, som passer til billedets størrelse. Dernæst pensles der lim på stoffet indenfor rammen med tape. Billedet sættes på og der gnubbes først godt rundt i kanten med fingrene og bagefter med en plastikpose hen over så papiret ikke smuldrer. Limen skal så tørre godt inden man stryger det mellem to stykker bagepapir. Endelig skal det blødgøres så papiret kan smuldres. Til sidst kan man anvende vaseline til at smøre på for at få farverne på ens motiv til at blive helt skarpe. Jeg nåede at lave tre tryk men det første blev desværre ikke helt vellykket. Men jeg fik trykt et Europakort og en række med grafiske dyr i dag som jeg nu kan arbejde videre på enten med broderi eller ved at bibeholde dem som de er. Fortsættelse følger.....


2. okt: I denne uge er vi rigtig mange på skolen, da der sideløbende med vores højskoleophold er ugekursister, der bliver undervist i henholdsvis broderi og strik. Så dagens inspiration fra Amy skulle være noget som vi alle kunne forholde os til. Temaet var derfor tasker. Vi så eksempler på simple takser som man nemt kan lave og vi fik udleveret papir, hvor vi kunne klippe kvadrater ud og folde dem til forskellige typer af tasker. Derudover havde hun medbragt tasker, der var færdigsyet ud fra de kvadrater som vi selv havde foldet. 


Vi fortsatte derefter med vores tryk og broderi og jeg må sige at jeg har fået lavet en masse rammetryk igen i dag og så småt begyndt at brodere på nogle af dem. Jeg har mest holdt mig til sort hvide motiver som jeg synes er lettest så at farvelægge med broderi bagefter og så kan jeg egentlig også godt lide at det er simpelt. Men mange at de andre har valgt farvebilleder og deres resultater er også blevet rigtig flotte. De er rigtig gode til at udfylde de store overfalder med broderi i alverdens farver og sting. Jeg må lige forhøre mig i morgen om jeg eventuelt må tage et billede af deres broderi så jeg kan vise jer endnu mere af, hvad vi får produceret. I dag må i nøjes med et lille broderibillede med min fortolkning af en Sarah Hvass tegning (note til mig selv - man skal lige huske at spejlvende billeder med tekst inden man overfører dem) :)


3. okt: Morgenens inspiration kom fra en islandsk kursist. Hun startede med at fortælle lidt om sig selv og hendes hverdag hjemme på Island. Derudover fortalte hun om det såkaldte islandske uld og ikke mindst de traditionelle islandske sweatere, der er kendetegnet ved deres mønstre, som blandt andet er inspireret af det islandske landskab med gletsjer og bjerge. Hun fortalte også at der for tre uger siden havde været en forfærdelig snestorm på Island men at der mirakuløst nok stadig dukkede levende får op fra sneen. Det må klart været noget af et kvalitetsstempel for den islandske uld.


I broderi og tryk blev vi præsenteret for endnu flere broderier og sting i alverdens afskygninger. Vi fik udleveret vejledningsark til nogle sting og så arbejdede vi ellers videre med vores små tryk hver især. Jeg har taget lidt billeder af nogle af de broderier og ideer som Amy viste os. 

Efter aftensmaden var der igen tegnekursus denne gang med fokus på kroppen og mennesket i bevægelse. Birthe havde derfor medbragt sportsbilleder som vi skulle tegne efter. Jeg går stadig lidt i panik når der bliver sagt at vi skal tegne mennesker men som vi lærte en af de første gange på tegnekurset så kan det være en stor hjælp at vende det motiv man tegner på hovedet. Derved bruger hjernen ikke så meget energi på om det nu ligner det det skal men mere med om stregerne om mellemrummene passer sammen. 


4. okt: Her til morgen var det igen et foredrag om kunsthistorie, som var på skemaet. Ole Bak fortalte denne gang om kunstnere, som inddrager deres egen personlige livshistorie i kunsten. Derudover kom vi vidt omkring i kunsthistorien med Andy Warhol, Asger Jorn, Van Gogh og det udtryk som de på hver deres måde har givet til kunsten.
I dag fik jeg også taget hul på lidt af et stort projekt med stoftryk men jeg kan dog ikke helt afsløre, hvad det er. Så det bliver noget som man skal sysle med det næste lange stykke tid. Jeg fik heldigvis også lige lavet lidt flere billeder med rammetryk. Denne uge er simpelthen bare fløjet af sted men jeg syntes også at vi har nået utrolig meget. Min fritid er derfor i denne uge blevet brugt på at få afsluttet nogle af de mange projekter, der er sat i gang. Ja der er sågar blevet fremstillet en liste så jeg kan holde lidt styr på det ;)


5. okt: Dagens morgensamling stod Helga Isager for. Hun havde medbragt opskriften på nogle skønne strikkede muffedisser som jeg forsøgte at starte på men jeg må nok allerede erkende at jeg får brug for lidt ekstra hjælp til det strikkeprojekt med andre ord en til at sidde ved siden af mig hele tiden. Jeg kom derefter til at bladre lidt i hendes nye bog og den er straks kommet på ønskesedlen til jul! Her får du også lige et link til hendes hjemmeside der er nogle virkelig flotte mønstre.

Ugen er fløjet af sted og det var sidste dag med tryk og broderi for denne gang. Jeg er kommet godt i gang med mit hemmelige projekt og regner med at afslutte det hjemme i weekenden. I middagspausen holdte ugekursisterne i strik og broderi udstilling så vi kunne se hvad de havde fået ugen til at gå med. En af ugekursisterne, Ketty er en tidligere kollega så først var hun lige med oppe på mit værelse for at se hvad jeg har lavet her de første to måneder. Hun havde været så sød at købe en gave til mig - broderigarn lige i mine farver. Bagefter var vi nede og se deres udstilling i broderi. Der var et væld af inspiration og var ret imponeret over alt det de havde nået på blot en uge. Er du interesseret i at se nogle af de ting som hun har lavet kan du besøge hendes blog lige her.6. okt: Denne lørdag havde jeg tilmeldt mig weekendkurset styling med Ann Charlotte. Vi startede med at gennemgå de seks stilkerner, hvorefter det var op til os i grupper at kigge i gamle magasiner og finde eksempler på de seks stilkerner og lave en collage med det. Dernæst snakkede vi om kropstyper og om, hvordan man klæder sig bedst alt efter hvilken kropstype man er. Afslutningsvis skulle vi gå op på vores værelse og finde 10-12 stykker tøj som vi skulle fremvise til de andre og fortælle, hvad vi godt kunne lide ved det og hvordan vi havde det i de enkelte stykker tøj. Det var så de andres opgave at afgøre, hvilken stilkerne som man hørte indenunder.


8. okt: Endnu en gang var mandag bare ikke min dag. Først startede jeg med at misse bussen til Skals i morges og så til dagens beklædning undervisning viste det sig at jeg lige præcis ikke havde købt nok stof til den kjole som jeg skal i gang med at sy. Så derfor kunne jeg kun begynde på overdelen og så måtte jeg ellers tage bussen tilbage til Viborg for at købe det sidste lille stykke stof. Så dagens kreative højdepunkt var her til aften, hvor vi syede hjemmelavede skitsebøger.

 
9. okt: Vi startede dagen med en hyggelig morgensamling. Som sædvanlig starter vi dagen med sang og i dag fik vi så lavet græskar lygter, der nu pryder både salen og udendøre ved hovedindgangen.

I går fik jeg købt det stof som jeg manglede, hvilket betød at jeg endelig sådan for alvor er kommet i gang med kjolen. Det er gået overraskende godt og så bliver man jo helt stolt - især når den usynlige lynlås faktisk er ved at være usynlig i kjolen. Så i morgen skal jeg have syet ærmer på, lave en rouleau til halsudskæringen og så lige lægge den op i hånden.


Efter en hel dag foran symaskinen var det tiltrængt at få bevæget sig lidt og blive blæst godt igennem af den friske luft. Så vi var to, der tog den 3 km lange gåtur ned til fjorden og så hjem igen. En tur, der bar præg af efterårets mange farver, knasende blade under fødderne og så lige nogle søde hindbær i grøftekanten. Bedre opladning af batterierne kunne man næsten ikke få. Efter aftensmaden fik jeg hyggeligt besøg af to folkeskoleveninder hjemmefra. De fik en rundvisning på skolen og jeg fik vist dem lidt af de ting som vi går og laver her på skolen.


10. okt: Den 60'er inspirerede kjole nærmer sig sin afslutning og jeg er blevet meget glad for at sy! Til morgendagens forelæsning regner jeg med at blive færdig med at lægge den op og så er jeg allerede ved at overveje næste syprojekt som gerne skulle ende ud i en jakke af en slags. Jeg har kigget lidt i modemagasiner her til aften efter inspiration og er så småt fundet frem til en fin model, som nu er under udvikling.

Da undervisningen var slut måtte jeg endnu en gang trække i løbeskoene og nyde det dejlige solskinsvejr i motionens tegn. 

Efterhånden som tiden går her på højskolen kommer flere og flere bolde i luften så for overblikkets skyld har jeg været nød til at lave en lille liste med alle de igangværende projekter. Det er så min plan at forsøge at få færdiggjort nogle af dem i løbet af ugen. For som tiden flyver af sted i øjeblikket så er der så mange ting man gerne vil nå samtidig med at man ikke er interesseret i at have alt for mange halvfærdige projekter med hjem. Så dagbogen, som du sidder og læser lige her på bloggen, fik jeg udskrevet lidt af derhjemme i weekenden og den er nu i papirform i den "rigtige" dagbog (se billede 12. sept). 

Onsdag aften betød også tegnekursus med Birthe og i aften havde vi fokus på fødder og sko. Det var ret vanskeligt og min tegning blev pludselig ret detaljeret. Så tegningen ovenfor, af mine egne Converse sko, er hvad jeg nåede på de to timer som vi havde her til aften.


11. okt: Torsdagens forelæsning var med Henning. Han startede med et lille hængeparti fra sidst, hvor han havde glemt at putte cd'en i coveret ;) Så denne morgen fik vi hørt Strawberry Fields med The Beatles. Henning dukker naturligvis heller ikke op i Skals uden en god historie. Denne morgen bød på et eventyr til håndarbejdet og afslutningsvis havde han medbragt en quiz om H.C Andersens eventyr. Jeg nåede lige at lægge min kjole op og brodere lidt inden det blev formiddagspause.

Jeg fik afsluttet de sidste små detaljer på min kjole. Der var dog lige en sammensyning i halsen som gerne skulle nå flot sammen men drillede i stedet. Det sprættede Ann Charlott lige op et par gange inden der var grønt lys. Men det var nu også helt fair og hvem tør i øvrigt argumentere imod en skrædder fra det kongelige teater ;) 

Over middag fandt jeg igen mig selv ved busstoppestedet på vej til Viborg efter stof til en jakke. Jeg har fundet en rigtig fin model til jakken i et blad og så var der ikke lige det stof som jeg kunne tænke mig på skolen. Så selvom det var anden gang inden for en uge at jeg måtte tage turen med bussen så gør jeg det altså glædeligt for vil jo gerne lave noget som jeg ved at jeg vil få brugt bagefter.


12. okt: Morgenens inspiration kom fra gæstelærer Victoria Ladefoged. Hun fortalte om hendes store passion for jakkesæt og dets udvikling gennem tiden. Siden hun var lille har hun været fascineret af jakkesæt og kom derfor i løbet af hendes uddannelse i lære hos herreskrædderen Peter Undén i København. Det var meningen at hun blot skulle have været der i tre måneder for lige at lære at lave et jakkesæt...men det blev i stedet til tre år. Alt i alt tager det ca. 37 timer at sy en skræddersyet jakke, 10 timer for at sy en vest og 8 timer at sy bukser.

I beklædning fik jeg klippet stof og foer til min jakke og jeg nåede også at komme godt i gang med at sy, hvilket vil sige at jeg allerede næste gang kan få syet mine ærmer på selve jakken. Jeg er blevet helt glad for at sy og der går heldigvis også længere og længere imellem de store fejl. Så nu er lysten der til at sy endnu mere og må derfor også lige på biblioteket og låne nogle Burda blade i den nærmeste fremtid :)
 
Dagen i dag har også virkelig stået i madens tegn. Vi fik hjemmelavede burgere til frokost og så var der på mystisk vis også sneget sig tre lagkager ind til dessert. Nåh ja og så var der også lige kokossnitter til eftermiddagskaffen. Vi lever meget godt her i Skals :)

Sidst på eftermiddagen hørte jeg stor jubel fra køkkenet fra de seks japanere. De havde nemlig denne fredag i samarbejde med en lærer valgt at lære os at lave sushi. Så da jeg kom ud i køkkenet var de i fuld sving med at lave fyld og koge ris til sushien. Vi var desværre ikke så mange som skulle blive på skolen weekenden over men vi var to som hjalp til i køkkenet og vi blev så sat til at nedkøle risene ved at stå og vifte med blade. Vi fandt ikke helt ud af om det var en joke i hvert fald fik de pludselig travlt med at tage billeder af os ;) Men nedkølet blev risene da og de var klar til at blive rullet sammen med resten af fyldet. 


I mellemtiden var der andre elever, som havde dækket et fint bord og et japansk flag havde også fundet vej til Skals. Vi manglede dog stadig lidt pynt til bordet så vi skulle naturligvis også lige lave lidt origami ud af det fineste japanske papir. Nogle af japanerne havde også været oppe og skifte til deres kimono så den japanske stemning var helt i top. Og så var det tid til at lave sushi. Først viste de os, hvordan vi skulle gøre og derefter var det vores tur. Der var bare lige det der med de pinde som var lagt ved fyldet. Det synes de også var ret underholdende med vores manglende evne til at bruge dem. Vi blev dog i fællesskab færdige med at lave en masse lækker sushi og det var dermed tid til at sætte os til det fine bord. Japanerne har naturligvis også fået sendt lidt madforsyninger fra Japan, hvilket betød at vi fik japansk suppe til forret. Sushien smagte fantastisk og stemningen var god og blev kun bedre efter nogle glas rødvin. Så jeg var meget glad for at jeg ændrede mine weekendplaner og fik denne oplevelse med.


15. okt: I denne uge har vi emneuge på skolen og det er gæstelærere som underviser os. En af gæsteunderviserne er Sys Fredens som denne morgen også stod for morgensamlingen. De fleste kender hendes bøger "Hækleskolen" og "Strikkeskolen" + en masse andre bøger med hækling og strik. Men det hele startede for Sys i 70'erne efter hun havde været en tur i Paris og besøgt nogle garnforretninger, hvor hun blev fascineret af alle farverne og garnet som hang dekorativt ned fra loftet. Så da hun kom hjem til Danmark igen besluttede hun sig for at sådan en butik ville hun også eje. Muligheden bød sig og drømmen kom i opfyldelse, da hun åbnede sin første butik "Garn galleriet" i København. Der var dog lidt begyndervanskeligheder for hende, idet hun indkøbte hendes garn i Frankrig og hun talte ikke sproget udover ordet "2000". Det blev derfor til nogle ret store ordre til at starte med :) Derudover var der også en del kunder som begyndte at spørge til, hvad de kunne lave ud af garnet. På daværende tidspunkt kunne Sys, hverken hækle eller strikke...så det måtte hun jo også lige lære. Hun begyndte dermed at lave sine egne mønstre/bøger, hvilket der jo er mange i dag som nyder godt af inklusiv mig selv. Men så kom der den torsdag eftermiddag kl. 14, hvor alle tilsyneladende stoppede med at strikke som hun selv udtrykte det. Hun måtte derfor lukke butikken og genåbnede en ny butik under nyt navn. I dag kan man finde hendes butik her FANDANGO, Gl. Munkegade 19, 8000 Aarhus C.

Som nævnt har vi i denne uge emneuge og jeg har meldt mig på maskinstrik. I dag havde vi derfor vores første møde med maskinen og det var med lidt blandede følelser. Vi startede med lidt teori og en gennemgang af vores kompendium for ugen. Vi kiggede på en masse forskellige mønstre og vi kunne stille og rolig begynde at bestemme, hvad vi ville bruge ugen på at lave. Jeg har valgt at lave en lang bluse med trekvart- og puf ærmer. Vi fik alle bestilt garn hjem til vores respektive projekter og vi venter spændt på at modtage vores pakke i morgen. Resten af dagen brugte vi på at lære maskinen at kende og lave prøver som stod beskrevet i vores kompendium. Da vi alle sad og strikkede der ud af lød der pludselig et "Åh nej" og vi kunne vende os om og konstatere at der var en der havde været ved at bukke sig ned ved hendes strikkemaskine og dermed uheldigvis var kommet til at sidde fast med hendes hår. Der var dog hurtigt folk, der kom hende til undsætning men det gav nu også et mindre latterudbrud fra holdet :)

Efter aftensmaden var jeg ved at sætte mig til rette i tv-stuen med et syprojekt, da min mobil ringede. Det var min veninde, hendes kæreste og min bedste ven som kunne fortælle, at de var ude på parkeringspladsen og de havde kage med så de ville bare lige spørge om de måtte komme ind. De fik derfor en rundvisning på skolen og så spiste vi den medbragte kage i spisesalen. Det var nu ikke dårligt med sådan et hyggeligt og uventet besøg!


16. okt: Igen i dag startede vi med teori og vi kom lidt nærmere på, hvordan vores projekter skal tage form de næste dage. Og som vi var blevet lovet i går så kunne vi i dag med spænding pakke vores garn ud fra leverandøren. Jeg har som nævnt valgt at lave en bluse med puf ærmer så min aller fornemmeste opgave i dag blev at øve mig i at lave det mønster. Det er heldigvis forholdsvis simpelt, at lave men har nu flere gange erfaret at der godt nok ikke skal meget uopmærksomhed til før "maskinen" driller. Så det blev til en fin prøve og en prøve som endte helt galt, da jeg ville til at afslutte den. Den sidder derfor og venter på mig nede på maskinen, da det er meningen at jeg skal overføre den til strikkepinde i morgen og afslutte den i hånden.


17. okt: Dagen startede med et eventyr om "Hærge Hans og grimme Grethe" af Rune T. Kidde. Mandag, tirsdag og onsdag har der nemlig været 2 generationers kursus som en efterårsferieaktivitet her på skolen. Så der har været liv og glade dage blandt børn som enten har haft deres mor eller bedstemor med på højskole.

Maskinstrik dag tre er gået med at lave det endelige mønster til vores projekt. Vi har lavet nogle prøver i vores garn som vi modtog i går for at finde den korrekte strikkefasthed som vi så skal arbejde videre med. Der er altså nu tegnet mønster op og tilsat en masse trekanter, hvorefter det så er muligt at beregne indtag, udtag samt antal masker og rækker alt efter, hvordan ens model ser ud. Det er med andre ord kommet til det tidspunkt, hvor det bliver alvor med strikkemaskinen.

Til aftensmaden/festmiddagen havde 2 generations kursisterne pyntet flot op i spisesalen med græskarlygter, bladranker, blomster, servietter og som prikken over i'et en rød sløjfe som skulle brydes før spisesalen kunne indtages. Festmiddagen bestod af tre retter lækker mad; græskarsuppe, svinefilet med rodfrugter, waldorfsalat og sovs og så chokolade roulader med is til dessert...og så lidt rødvin til. Der var en rigtig god stemning ved bordene men vi var dog nogle som sad og hoppede lidt for at komme tilbage til strikkemaskinerne og få lavet noget mere på vores strikkeprojekter. Men det var da også som om at stemningen var blevet en anelse mere afslappet efter sådan en festmiddag og nervøsiteten over at det er nu det gælder havde lagt sig en smule ;) Så her til aften har jeg nået at lave cirka én tredjedel af forstykket til min lange bluse.
22. okt: En lille opsamling fra emneugen med maskinstrik. Der var gang i maskinen både torsdag og fredag og der blev færdiggjort et forstykke fra min side og vi fik ærmerne beregnet så de kan påbegyndes. Det er dog ikke lige altid at det lige går som man håber. Jeg har i hvert fald erfaret at man aldrig må sige eller tænke "Nu kører det" for så går det galt. Den mindste mangel på koncentration kan frembringe alvorlige fejl. Jeg måtte fx trevle 32 rækker op da jeg havde glemt at tage nogle masker ind længere nede. Med til historien hører dog også at brandalarmen gik imens vi alle lå og sov og vi måtte derfor følge de brandinstrukser som vi har fået og forlade bygningen. Det kostede også lidt nattesøvn og det kunne bestemt også mærkes og så selvfølgelig den ubehagelige måde at blive vækket på.

Der blev altså virkelig knoklet ved strikkemaskinerne og fritiden var knap (og derfor dagbogen har stået lidt stille) men torsdag aften var det rart at prøve lidt andet og få lavet noget i værkstedet. Henriette Andersen var tilbage på skolen og vi havde mulighed for at lave små dyr i læder. Det var ikke helt dårligt med sådan et lille frirum og så var det nogle rigtig søde dyr vi fik med der fra. 

Dagen i dag har vi brugt på at sy i beklædning. Jeg har fået syet ærmerne på min jakke, syet foer og rettet jakken til. Efter timen var det tilbage til strikkemaskinen som var meget samarbejdsvillig. Så nu står den vist 1-1 da jeg nåede at lave hele bagstykket inden aftensmaden. Her til aften er jeg så begyndt på ærmerne med puf/folder. Jeg løb dog tør for energi og er derfor nu at finde på mit værelse for første gang i dag. Men i morgen er jeg klar på en ny dag med håndstrik på skemaet, hvilket betyder endnu et nyt projekt. 


23. okt: Dagens morgensamling stod vores strikkelærer Dorthe  for. Hun fortalte lidt om hendes praktikophold i Japan i forbindelse med hendes uddannelse på Designskolen i Kolding. I Japan var hun i praktik hos en designer ved navn Yoshiki Hishinuma. Her fik hun lov til at eksperimentere med tekstiler og de forskellige udtryk som det kan gives alt efter om det er med farve, broderi, varmebehandling osv. Igennem sit ophold i Japan blev hun meget optaget af former på fx husfacader og trappeopgange, hvilket hun tog med sig som inspiration i hendes produktion af mønstre og tryk til tekstiler. Dorthe beskrev også, hvorledes de arbejdede under små forhold men trods det var fantasien og udtryksformerne bestemt ikke begrænset.

Bagefter havde vi selv samme Dorthe til håndstrik, hvor dagsordenen stod på re-design med strik. Jeg havde medbragt en ellers aflagt og lidt forvasket/deform cardigan, som jeg har fået af min mor, til at gå i krig med. Da den som sagt var ret deform kunne det kun blive bedre med en forandring. Jeg tegnede derfor en lille skitse af, hvordan jeg kunne tænke mig at forandre den med strik som materiale. Jeg besluttede mig derfor for at ville klippe de steder af som var mest deforme. Så jeg måtte i gang med saksen og klippede kraven, ærmer samt knapper og midterstykket af, hvilket var en smule angstprovokerende sådan at klippe i tøj. Dernæst var det tilbage til beregning af mønster med papir og blyant og de berømte udregninger af firkanter og trekanter. Så nu bliver min opgave at få erstattet de stykker stof som jeg har klippet væk med strik. Min ide går ud på at lave den om til en bluse med en båd halsudskæring, et midterforstykke af sort glatstrik og skulderpartierne bliver så med noget freestyle fold. Er ret spændt på resultatet for et er, hvordan man forestiller sig, at det skal se ud og to er så det spændende med, hvordan det egentlig kommer til at se ud i sidste ende. Fortsættelse følger... :)


 24. okt: Her til morgen var det tre japanere fra vores hold som stod for morgensamlingen. De havde valgt, at vi skulle lave origami. Så vi startede med at få udleveret det fineste japanske papir som vi så gerne skulle ende med at få en blomst ud af. Det var en smule vanskeligt men de var meget flinke til at hjælpe og med opbakning når ens hjørner og lignende ikke var helt efter bogen. Men sjovt var det og til sidst kom der da også en blomst frem. 

Syprojektet med jakken er også ved at have nået de sidste sting. I dag er den blevet lagt op i hånden og der er blevet syet foer i. Så i morgen skal jeg blot have syet knapper eller en anden form for lukkemekanisme i og så er den så godt som klar til brug.

Aftenen har igen budt på tegnekursus med Birthe. Vi skulle tegne ansigter ud fra billeder som hun havde med. Hun startede med at fortælle lidt om, hvordan man placerer øjne, næse, mund, øre osv. når man tegner ansigter og om hvordan man så tegner børneansigter. Afstandene mellem ovenfor nævnte er nemlig betydelig mindre i børneansigter end hvis man tegner voksne mennesker. Jeg startede med at tegne manden med skægget som ses på billedet. Bagefter forsøgte jeg mig med at tegne en lille pige men det blev ikke helt vellykket så det kræver lige lidt mere øvelse i at få den teknik på plads.


25. okt: Det lyder måske umiddelbart ret nørdet men morgenens halvanden time lange forelæsning handlede om strygning, presning og vask af tekstiler. Vi fik gode tip til, hvordan man stryger sit tøj og om hvor vigtigt det er at stryge undervejs når man selv syer sit tøj især med pres af syninger og sømrum. Jeg havde dog også lige medbragt mit nye strikkeprojekt til forelæsningen så det var lige med at holde tungen lige i munden og få det hele med. Det skulle gerne ende ud i min første hjemmestrikkede trøje.

Min jakke i beklædning er nu også på vej mod at få syet læder knapper i men jeg skal lige have øvet mig lidt i at sy knaphuller på symaskinen inden det bliver alvor. Så det vil jeg gøre i morgen, hvor det allerede er sidste dag med beklædning. Efter rengøring havde jeg et gensyn med strikkemaskinen, hvor vi i samarbejde fik lavet noget af mit ærme til kjolen. I morgen har jeg så aftalt med en anden elev at vi tager en eftermiddag/aften med maskinstrik så vi forhåbentlig kan blive færdige og begynde på at sy delene sammen i hånden.

Aftenen har vi brugt hos Amy, hvor vi har lavet tryk og broderi. Jeg er begyndt på en hemmelig fødselsdagsgave til en kommende fødselar men det kan jeg naturligvis ikke fortælle mere om...men jeg tror det bliver godt ;)


30 okt: Huhej, hvor tiden går stærkt i øjeblikket og der bliver brugt ekstra lang tid i undervisningslokalerne i fritiden. Så der bliver desværre ikke skrevet så meget lige her men til gengæld bliver der produceret kreative ting og sager på livet løs.

Morgensamlingen i dag var med gæstelærer og væver Helle Trolle. Hun startede med at fortælle om Ny Carlsbergfondet, hvilket er en fond der hovedsageligt har til formål, at fremme studiet af kunst og kunstvidenskab i Danmark. I den forbindelse var hun blevet kontaktet af Ny Carlsbergfondet, da de i Aalborg Kultur og kongrescenter stod og skulle have nye scenetæpper. Helle Trolle er samtidig med i en lille trio ved navn "Tekstile illusioner" som dermed fik til opgave at give deres bud på et scenetæppe. Vi fik dermed et indblik i, hvordan de havde arbejdet med at skabe dette store tæppe. Helt fra tegnebrættet til selve væveproduktionen som foregik i Norge ved hjælp fra en computerstyret væv, som kunne væve de lange baner. Derefter kom scenetæppet tilbage til Danmark, hvor banerne skulle syes sammen og brandtestes. Efter alle de små smugkig endte vi med at se billeder af det endelige resultatet i dets rette element, både i lys og mørke det bærer nemlig på en lille hemmelighed :)


I denne uge har vores hold broderi og da det er et stykke tid siden sidst er der lige pludselig mange projekter som man gerne vil have ført ud i livet. Så jeg har påbegyndt mig tre projekter men det er nu også altid rart, at kunne veksle lidt mellem dem. Hulsøm, kontursting og hvad de nu hedder alle sammen.

I dag havde vi også en japansk fødselar så vi skulle naturligvis også lige spise boller, drikke varm kakao og synge fødselsdagssang til eftermiddagskaffen. Hun er desuden meget glad for lyserød og pink så vi var to der lige måtte over i køkkenet i formiddags og spørge om de eventuelt kunne putte lyserød glasur på kagen...og det kunne de med stor stil og til stor glæde.

Efter en dag med stillesiddende broderi var vi en lille gruppe som gik en dejlig gåtur ned til fjorden mens solen lige så stille var ved at gå ned og så kom vi ellers hjem med gode røde kinder.


31. okt: Dagens morgensamling blev styret af hold 1, som viste videoklip blandt andet denne lille søde animationsvideo om en meget ihærdig strikker "The Last Knit" Jeg har dermed erfaret at det ikke er nogen skam at strikke langsomt for her er jo et godt eksempel på, hvad det kan føre til af ulykker. Status på strikkeprojekter er desuden, at jeg gerne skulle tage en eftermiddag bag strikkemaskinen i morgen og dermed få strikket det sidste ærme. Derudover er der også lige et midterstykke på re-design blusen som trænger til opmærksomhed og alt dette bliver forhåbentlig klar med til strikundervisningen i næste uge så jeg kan komme videre til det næste step.

I hele denne uge står der broderi på skemaet for vores vedkommende og det er ganske hyggeligt. Jeg er i dag blevet færdig med en t-shirt som jeg startede med at lave selve bilen med stoftryk og efterfølgende har jeg broderet små detaljer med broderi - det var nemlig meget vigtigt at det var en Audi. Jeg håber i hvert fald at der er en 4-årige som vil blive glad for at få sådan en t-shirt i fødselsdagsgave. I morgen går det igen løs og jeg skal til at begynde med juletingene. Har fundet det smukkeste juletræ som jeg skal have overført til en julesok og dermed skulle der gerne blive et par timers arbejde med at få det pyntet fint.

Her til aften på tegnekurset tegnede vi selvportrætter. Det var ret sjovt og der kom da også et par høje latterudbrud fra lokalet så ugekursisterne i nabolokalet blev nød til at stikke hovederne ind for at se, hvad der foregik. Når man gik rundt og kiggede på hinandens tegninger var det ret vildt at se hvilken udvikling vi er gået igennem siden dag 1. Jeg er dog stadig ikke helt gode venner med skyggerne men man bliver jo heller aldrig færdig med at lære nye ting.


1. nov:  Dagen startede med halvanden times forelæsning med kunsthistoriker Ole Bak. Denne gang fortalte han om samtidskunsten herunder "street art" og "land art". Han fortalte om, hvordan kunsten nu er flyttet ud fra de store hvide udstillingslokaler og ud i offentligheden og på den måde er den også blevet mere tilgængelig for alle. Han viste en masse eksempler på både danske og udenlandske om man så må sige amatørkunstnere, der arbejder i nattens mulm og mørke for at kunne vise deres værker frem. Værker, der gerne enten provokerer eller ligger op til debat om samfundsmæssige problemstillinger.

Vi nærmer os ugens sidste broderitime og for mig er det vist meget godt for de små fingre kan godt blive lidt ømme af alt det broderi. Men det skal ikke stoppe mig for jeg har taget julen lidt på forskud og er startet med årets første julepynt. Vores broderilærer Bjørk har nemlig broderet det smukkeste juletræ som jeg har forelsket mig i. Jeg har valgt at brodere juletræet på en julesok, som dermed gerne skulle blive færdig inden 1. december så den er klar til kalenderpakker. Indtil videre er jeg kommet så langt her. 


2. nov: Dagen i dag er gået med fart over feltet så derfor kommer der blot et lille resume. Vi havde endnu en dag med broderi og i frokostpausen var vi til udstilling i værkstedet, hvor ugekursisterne der har haft re-design viste deres færdige projekter frem. Der var alt fra gamle broderier, der havde fået nyt liv til tasker lavet ud af gamle presenninger og redningsveste. Der var virkelig mange fine ting og en masse god inspiration fik man med derfra!


5. nov: Vores forstander Helle stod i dag for morgensamlingen. Hun fortalte om et nyt og spændende tv-projekt som skolen skal deltage i. Det er DR, der i samarbejde med skolen gerne vil sætte ekstra fokus på håndarbejde og det er derfor meningen at skolens lærere i strik, beklædning, broderi og tryk skal lave små instruktioner eller tips til, hvordan man kommer i gang med de respektive ting. DR kommer derfor i næste uge og filmer og det er så meningen at de små videoer, der bliver lavet her på skolen skal bruges som såkaldte fillers mellem tv-programmer. 

I dag startede vores anden omgang af valgfag. Denne gang har jeg valgt æsker. Så dagen i dag har vi brugt på at lave en lille enkel æske for at lære de forskellige teknikker både med at skære papiret, lime det sammen og derefter beklæde æsken med mønstret papir efter eget valg. Man finder hurtigt ud af at det kræver stor præcision for at få lavet en perfekt æske. Der skal måles og skæres helt præcis for at få specialt hjørner til at blive pæne. Men når alt det hårde arbejde er gjort så er det meget tilfredsstillende, at beklæde æsken med fint papir lige som man gerne vil have den. Vores lektie til i morgen er så at finde ud af, hvilken form for æske vi gerne vil lave og til hvilket formål skal den bruges?

Efter undervisningen var der lagkage, sang og taler i spisesalen i anledningen af forstanderens runde fødselsdag. Derefter var det bare lige meningen at jeg skulle et smut over i værkstedet for at se hvad det andet valgfagshold havde fået lavet i dag. Jeg blev dog grebet af stemningen og måtte derfor lige lave en lille ting til en gave. Så nu sidder jeg for første gang i dag på mit værelse og slapper lidt af for udover alt det kreative i dag så byder denne uge også lige på en køkkentjans....


6. nov: I morges startede vi dagen med en god gang morgengymnastik. Henriette, der underviser i læderarbejde er nemlig også aerobikinstruktør så selvfølgelig skulle vi røre os lidt. Når man sådan henfalder til håndarbejde er det nu også rigtig rart at få sig rørt lidt.

Dernæst var det tilbage til valgfag og æsken, der i dag er blevet endnu smartere med både to "etager" og rumopdeling. Så nu har vi været igennem de fleste opbygningsteknikker og er dermed ved at være klar til at designe vores egen æske lige som vi ønsker den. Jeg har selv en stor svaghed for pair i alverdens mønstre og farver så det er en fornøjelse at få brugt det til hjemmelavede æsker. 

Henriette havde også aftenvagten i aften så jeg har tilbragt aftenen i værkstedet med at finpudse tablet coveret som jeg lavede i går og så fik jeg lige lyst til at lave en ny lille ting i læder. Resultatet blev denne hund/ræv/kanin. 


7. nov: Dagen i dag startede ud med en quiz som pigerne fra designlinjen havde lavet. Der var endda nogle, der blev så meget revet med af stemningen og vindermentaliteten at der pludselig blev råbt "Åh nej nu har jeg strikket forkert" :)

På grund af andre kursister på skolen var vores hold blevet flyttet væk fra broderilokalet så selvom der stod broderi på skemaet fik vi også lige arbejdet lidt på vores indslag til morgensamlingen i næste uge. Min fødselsdagsdug begynder også så småt at blive mere og mere festlig med flag og efter halvanden time med forelæsning i morgen er jeg sikker på at jeg nok skal komme et godt stykke. 

Efter skoletid var vi fem, der tog til Viborg for at shoppe lidt ting og sager. Jeg fandt noget fint papir som jeg skal bruge til valgfag og min egen æskeproduktion. Vi var omkring alle de små fine nips butikker og så selvfølgelig også lige garnbutikken. Jeg forsøgte at stå imod de fine ting men jeg kunne altså ikke tage tilbage til Skals uden en fin ny julekagedåse. Sådan en kan man jo altid bruge.....i julen ;) Vi kom vidt omkring på vores shoppetur og glemte derfor også tiden, hvilket betød at vi kom 10 min. for sent til vores køkkenvagt men vi nåede det og opvasken var der stadig :)


9. nov: Dagens inspiration kom fra billedvæver Sanne Ransby. Hun fortalte om, hvordan det var at gå fra drømmen om at blive væver til rent faktisk at blive det og leve af det. Hun viste et dias-show med nogle af hendes værker blandt andet et værk, der har været udstillet på Kronborg. Omkring dette specifikke projekt var hun meget inspireret af lysekronerne, de ternede gulve og specielt kongetapetet, som pryder væggene på slottet. Hun blev især optaget af de mange fødder, der var afbilledet. Resultatet blev et todelt værk, hvor selve dronningen kom til ferniseringen og kommenterede det med rosende ord og humor. Sanne Ransby havde også medbragt en masse væveprøver som vi fik lov at kigge nærmere på. I næste uge er det vores tur til at prøve kræfter med vævning, hvilket jeg glæder mig rigtig meget til for det er som om at de andre snakker lidt i koder når snakken er faldet på vævning. 

I dag har vi haft strik med Dorthe. Vi har tegnet og farvelagt vores egne mønstre til mønsterstrik og det var så meningen, at vi bagefter skulle prøve dem ad. Men jeg har jo stadig et lille hængeparti med maskinstrik. Så jeg fik riet mit ærme på srikkjolen og kunne dermed for første gang prøve kjolen og se om den passede og se udtrykket med de bølgede ærmer. Kjolen passede heldigvis og farven er spot on til jul - juletræs grøn! Her til aften har jeg så fået færdiggjort det andet ærme og er dermed ved at være klar til at sy delene sammen. Det er også lige på falderebet for maskinerne skal nemlig være klar mandag, hvor der kommer ugekursister til maskinstrik.

Her til aften har vi set en dokumentarfilm om Street art med titlen "Exit Through the Gift Shop". Hovedpersonen er Thierry Guetta og man møder ham første gang, hvor han sælger genbrugstøj som unikt luksustøj. På et familiebesøg i Frankrig har han medbragt sit videokamera og han begynder at få øjnene op for det street art, der pryder Paris' gader. Han bliver mere interesseret i hele street artfænomenet og begynder derfor at følge hans fætter - Invader, der laver street art, ude i natten. Han bliver nysgerrig for at vide mere om kunstformen og med sine optagelser om natten møder han også kunstnerne bag værkerne. Filmen viser, hvordan han følger dem rundt om i verden mens deres værker bliver til i nattens mulm og mørke på husfacader og i svimlende højder. Endelig ender det med at Thierry Guetta selv tager kunstarten til sig under navnet Mr. Brainwash. Mr. Brainswash er blevet så populær, at han nu tjener styrtende på sine værker og har blandt andet også stået for Madonnas cover til hendes greatest hits cd. 


12. nov: Vi startede dagen med inspiration fra diverse typer af skitsebøger. Alt fra de helt klassiske med sort hvide skitser og over i akvarel og broderi. 

Dernæst havde vi endnu en omgang valgfag med æsker. Jeg havde fået tegnet nogle tegninger af de æsker som jeg godt kunne tænke mig at lave og fået sat mål på. Det var derfor bare med at få tjekket udregning af mål af læreren og få skåret pappet i den rigtige størrelse. Til venstre ses æsken under opbygning og til højre resultatet på nuværende tidspunkt. Nu har jeg nemlig fået lavet selve skelettet færdigt og klar til at blive beklædt med noget af alt mit papir. Man kan bare ikke få æsker nok.

Her til aften har vi set film i tv-stuen. Desværre er vores tv heroppe gået i stykker men vi har fundet en ganske fin erstatning med projektoren fra salen. I morgen går det løs med væv så jeg vil hoppe under dynen så jeg kan være helt frisk til i morgen, hvor jeg er sikker på, at det kræver 100% koncentration.


13-14 nov: Et lille resume af nogle travle dage. Tirsdag havde vi vores første undervisningstime med væv. Jeg havde på forhånd forberedt, hvad jeg godt kunne tænke mig at lave...så var der bare lige det der med at vælge farve det var straks værre. Farvevalget blev derfor sat lidt på standby men selve opskriften på mit projekt kunne vi godt regne ud. Dagen var i det hele taget  en smule rodet for mig, da mine tanker var et helt andet sted. Det er nemlig sådan, at jeg har en aftale med en studievejleder på TEKO Centeret i Herning onsdag formiddag. Så der er mange spørgsmål og tanker som har fyldt mit hoved og svækket koncentrationen.

Det er nu blevet onsdag aften og jeg kan sidde og tænke tilbage på en travl dag, hvor der har været mange tanker, indtryk og informationer, som skal bearbejdes og endelig en beslutning som skal tages omkring uddannelsen til tekstil formidler. I formiddags var jeg i Herning, hvor jeg havde et godt møde med en studievejleder på TEKO og fik en rundvisning på stedet. Derefter var der tid til lidt shopping og hyggelig frokost på en cafe sammen med min søster. Jeg nåede lige hjem omkring min lejlighed og fik lidt aftensmad inden turen gik mod Skals og tegnekursus med Bithe. Aftenens program var afsat til dyr og jeg fik tegnet denne tiger og så var energien mere eller mindre brugt for i dag.


15. nov: Det var i dag vores hold, som stod for morgensamlingen og vi havde valgt at tage lidt forskud på julen ved at hækle små juletræer. Julestemningen har dog ikke helt ramt Skals endnu selvom der bliver produceret mange hemmelige julegaver rundt i lokalerne.

 I væv startede vi med at lave nogle øvelser på, hvordan man regner opskrifter ud til diverse projekter alt efter størrelse og typen af garn. Derefter fik jeg lavet min trend som så var klar til at blive sat op på væven. Så i dag blev mit første møde med væven. Jeg fik sat trend op og søllet de 440 tråde. Jeg har dog ikke rigtig et overblik over, hvor langt jeg er i hele opsætningen men jeg håber på at jeg måske lige når at få vævet lidt i morgen inden weekenden. Det er jo lidt spændende, at se hvordan det kommer til at se ud og hvordan farverne bliver når de bliver vævet sammen.  


16. nov: Ugens sidste morgensamling blevafholdt af en af ugekursisterne, som samler på gamle håndarbejdsredskaber. Hun fortalte omkring de forskellige håndarbejde typers historie og omkring de ting hun havde med samt deres anvendelse. Hun har arvet de fleste ting man finder i hendes samling og ellers er hun en ivrig gæst på lopppemarkeder, hvor hun ofte køber tingene af kræmmere som ikke aner hvad de genstande skal bruges til. Det var en spændende og anderledes indgangsvinkel til håndarbejedet men bestemt ikke kedeligt.

I middagspausen var der som altid når der er ugekursister en lille udstilling. Jeg ville mere end gerne vise nogle af de mange fantastisk ting som de laver men jeg har valgt kun at vise billeder af mine egne ting her på bloggen, da jeg nødig vil udgive noget som jeg ikke har rettighederne til.

Anden dag med væv startede med teori og derefter kunne jeg fortsætte opsætningen af min væv. Jeg er stadig ret fascineret af væven og alle delene og ikke mindst tanken om hvordan det lige er man er kommet på at opfinde en væv. I dag fik jeg rittet, afmålt spænding, lavet opbinding og sat trampere til....og cirka 10 min før timen var slut kunne jeg begynde at væve og jeg var stolt :) Jeg fik vævet et lille stykke og var meget tilfreds med resultatet og et stort smil. Så kan det kun blive en god weekend.


17. nov: Lørdag morgen startede tidligt da jeg skulle med bussen til Skals. Dagens program stod på små ting i porcelæn med Helle Bovbjerg. Vi startede med at få uddelt en klump porcelænsler på 1 kg. og derefter var det bare at slå sig løs.


Jeg havde medbragt nogle forme, knapper, blonder og bogstaver som jeg trykkede i leret. Der var høj produktivitet og der blev lavet både fyrfadsstager, knapper, smykker, julepynt osv. osv. Nu ligger leret og tørrer og vi skal så have det brændt i ugens løb og så bliver der nogle aftener, hvor vi skal glasere det og lave de sidste små finesser. Dernæst skulle der gerne være julegave, fødselsdagsgaver og værtindegave til et godt stykke tid ;)


19. nov: Endnu en lang og produktiv dag er gået i Skals. Vi startede med at klippe silhouetter af hinanden til morgensamling som en hyggelig og underholdende start på dagen. 

Derefter kan jeg ikke fortælle så meget mere om, hvad jeg har lavet i dag, da det er begyndt, at tage fart med de hjemmelavede julegaver. Efter timerne var slut var det på med halstørklæde, hue og vanter og så gik vi en smuk tur ned til fjorden mens solen var ved at gå ned i det fjerne. 


20. nov: Dagens morgensamling var en vejledning til, hvordan man lægger duge, servietter og løbere op med fold i hjørnerne og derefter syning så de bliver fine.

I væv startede vi med teori og et eksempel på, hvordan man udregner mønster til puder. Tilbage til min egen væv, hvor det er lykkes mig, at nå de 56 cm ud af de 100 cm. Jeg er dermed allerede begyndt at tænke på, hvad resten af den grå trend kan bruges til af farveeksperimenter. Anne Mette gav nogle gode råd til, hvordan man kan sno forskellig farvet garn rundt om et stykke pap og dermed se, hvordan farver står til hinanden i stedet for at gå i gang med for eksempel en hel væveprøve. Så håber at kunne komme lidt i gang med nogle farver i morgen. Dermed er det også begyndt at blive lidt begrænset, hvad jeg kan fortælle om de ting jeg går og laver, da fremstillingen af de hjemmelavede julegaver til familien er gået i gang.

Da rengøringen var overstået så vi "Phantom of the Opera" i tv-stuen. Det er nemlig sådan at vi torsdag og fredag er på studietur i København og her skal vi ind på Det Ny Teater og se forsættelsen til netop denne musical - "Love Never Dies". Til aften fik jeg hjælp af vores strikkelærer til at få syet min maskinstrik kjole sammen og fik riet det andet ærme på. Så nu skal der lige knokles det sidste med nål og tråd og så er den klar til brug. Dagen bød også på et gensyn med en tidligere 5 ugers kursist, som startede på samme tid som os. Det var dejligt at se dig igen Tine :)  
 

21. nov: I væv startede vi endnu en gang med teori og denne gang blev vi præsenteret for nogle af de mange garn kvaliteter som man kan støde på. Efter vi havde gennemgået dem var det tilbage til vores væv. Jeg fik vævet det sidste stykke og er dermed færdig med det stykke stof som jeg skal bruge til en taske. Jeg nåede dermed mit mål, hvilket betyder at jeg på mandag kan eksperimentere med farver på det sidste stykke trend. 


22. nov: Klokken 6.15 ringede vækkeuret, morgenmaden blev indtaget og derefter blev der smurt en madpakker til turen. Kl. 7.00 var alle både lærere, elever, kontoret og køkkenpersonalet klar i bussen og turen kunne gå mod København og vores studietur kunne for alvor begynde. Vi holdte et enkelt stop på Fyn, hvor der var formiddagskaffe og køkkenpersonalet sørgede godt for os i bussen. 

Da vi nåede København startede vi på Christiansborg Slot. Inden vi kunne gå ind måtte vi dog lige iklæde os nogle blå svømmehals futter. Dernæst kunne vi gå op af den lange trappe som man jo ellers kun plejer at se i TV når de kongelige eller statsoverhoveder betræder den. Vi endte i Riddersalen med de imponerende og ikke mindst farverige gobeliner af Bjørn Nørgaard. Gorbelinerne er opbygget således, at de fortæller både Danmarks- og verdenshistorien på en gang. Der er 17 gorbeliner i alt med blandt andet Vikingetiden, Middelalderen, 2. Verdenskrig, nutiden og fremtiden. Derudover er der også vigtige personer, både nationale og internationale, som har spillet en vigtig rolle i netop den periode. Vores guide var meget dygtig til at fortælle om alt, hvad der var på gorbelinerne og kom der spørgsmål havde hun fluks et svar eller et årstal. 

Vi gik tilbage til bussen og blev kørt ud til vores første værkstedsbesøg hos "Formverk". Her blev vi vist rundt i deres lille værksted, hvor der både holder smykkedesignere og keramikere til. De fortalte om deres baggrund, virksomheden samt deres inspiration og arbejdsmetoder.

Efter værkstedsbesøget kørte vi tilbage til Christiansborg. Da vi kom tættere på den berømte hovedtrappe ind til Christiansborg kunne vi godt se at der var noget under opsejling. Vi fik så øje på en stor lastbil/sendebil, hvorpå der stod TV1 og en masse lys var sat op. Aha de var ved at optage til den kommende sæson af Borgen - det var da lidt sjovt at være tilskuer til. Da vi alle havde været igennem metaldetektorer kunne vi endelig træde ind på Christiansborg og mødes med folketingsmedlem Karin Gaardsted (S), som skulle give os en rundvisning. Vi startede med at gå op af den lange trappe og kom forbi portrætterne af alle de tidligere statsministre i Danmark inden vi endte i Landstingsalen. Her gjorde vi et stop inden vi drog videre på gangene og kom til Folketingssalen, hvor der var et møde i gang. Med beskeden om at være meget stille gik vi ind og satte os på tilhørspladserne og her kunne vi lytte til den igangværende debat om grænsehandel. Vi drog videre og kom forbi de famøse elevatorer. De 45 minutter var fløjet af sted og vi fik sagt pænt farvel og tak til Karin Gaardsted.

Mørket var faldet på og turen gik nu mod hotellet, hvor vi lige nåede at blive indkvarteret inden turen gik mod den restaurant, hvor vi skulle spise fælles aftensmad. Vi havde hjemmefra fået nogle valgmuligheder og helt demokratisk var der flertal for restaurant Wokshop. Her fik vi noget rigtig lækkert asiatisk mad og stemningen var god. Endelig gik vi fra restauranten hen til Det Ny Teater, hvor vi skulle se musicalen "Love Never Dies" (Phantom of the Opera 2). Det er første gang, at jeg har set en musical så jeg blev ret overvældet fra det sekund orkesteret gik i gang med at spille og satte stemningen. Scenografien var flot og kostumerne var helt i top så jeg var solgt. 
Men efter sådan en lang dag med så mange oplevelser og indtryk var vi nogle der lige måtte ind på et lille værtshus og have snakket det hele igennem. Vi fandt, ved hjælp fra pålidelige kilder, frem til et lille sted i en kælder, hvor de serverede special øl og snacks. Det var lige det vi havde brug for. Meget trætte vendte vi tilbage til hotellet og faldte straks omkuld i vores senge.


23. nov: Vores anden dag i København startede hos et kostumeværksted ved navn "Weirdwear". Umiddelbart er det ikke lige noget, der får klokkerne til at ringe hos en men besøget viste at de blandt andet har lavet dukkerne til Hjallerup Færgeby, Osman og Jeppe og i øjeblikket er de i gang med at lave kostumer til musical opsætningen af Shrek med Niels Olsen, Maria Lucia og Martin Brygman. Derudover havde de netop afsluttet kostumet til den danske superheltfilm Antboy, der rammer de danske biografer i 2013. De også modtaget en stor opgave fra Ecco, der gik ud på at de skulle lave beklædningsgenstande ud af skind som Ecco havde leveret. Det var lidt hemmeligt så vi måtte ikke tage billeder af det de havde lavet.

Tilbage i bussen og videre mod herreskrædder Peter Udén, som er en af de få herreskræddere, der er tilbage i Danmark. Han fortalte om hans forretning og fremgangsmåden på et håndværk af et jakkesæt. Kan dertil lige informere om, at det tager 37 timer at lave selve jakken og 10 timer til bukserne.

Sidste stop var hos Mette Bredahl design. Mette er tidligere elev på højskolen og fortalte om, hvordan hun var kommet på den ide at åbne en forretning, hvor halvdelen af butiksarealet er tøjstativer fyldt med tøj af eget design og den anden halvdel er systue. Man kan dermed træde ind i butikken enten med en tegning i hånden af det man godt kunne tænke sig at få syet eller søge inspiration på tøjstativerne og derefter få det tilpasset lige efter ens egne ønsker. Et rigtig spændende besøg hos Mette, der havde fulgt sin drøm og som i dag kunne leve af den.

Bussen kørte derefter mod Kongens Nytorv, hvor vi blev læsset af og så var der fire timer sat af til at vi selv kunne udforske København. Vi endte i Strædet og fik gjort nogle gode køb i de små butikker som ligger side om side. Da de fire timer var gået vendte vi trætte tilbage til bussen - og så gik turen ellers tilbage mod Skals... 


26. nov: Dagens inspiration kom fra strikkelærer Dorthe, der blandt andet viste eksempler fra hendes afgangsprøve fra Designskolen i Kolding. Eksempler med forskellige måde at anvende garn på og eksperimenter med de lidt mere sjældne og atypiske garner af for eksempelvis papir eller metal.

I dag har vi endnu en gang haft besøg af den lille DR-vogn, da de er i fuld gang med, at optage til de små fillers med håndarbejde til DRK.

Efter undervisningen var vi to som tog bussen til Viborg, hvor det egentlig var meningen, at vi skulle bage kage hos mig. Men første stop var i garnbutikken og dermed kom vi ikke ret meget længere og måtte i stedet købe os til noget kage som vi kunne servere. Vi havde nemlig aftalt for nogle uger siden på skolen, at vi kunne tage ind og spise på Running Sushi i Viborg. 12 havde meldt sig og vi mødtes derfor på restauranten og drak kaffe i min lejlighed bagefter (derfor blev vi nød til at finde erstatning for den hjemmebagte kage). Vi spillede lidt spil og hyggede indtil den sidste bus gik mod Skals.


27. nov: Dagens morgensamlingen var med Amy, der fortalte om re-design med underoverskriften broderi på strik. Hun havde en masse prøver med de sting som hun havde leget med på forskellige typer af strik.

Efter middagspausen havde vi elevmøde. Vi begyndte med at evaluere på vores studietur og så ind fra venstre kom derefter programmet for julen 2013 på Skals. Det ser noget så hyggeligt ud så nu kan december bare komme an. Sidste punkt på dagsordenen var køkkenet. I næste uge begynder de nemlig at rive det gamle skolekøkken ned og dermed får køkkenpersonalet lidt af en udfordring med at skulle servere mad til alle os de næste to uger ;) 

Om aftenen var det blevet tid til at glaserer det porcelæn som vi lavede sidste weekend med Helle Bovbjerg. Vi lagde ud med lidt start vanskeligheder da værkstedet var optaget og vi dermed blev nød til at bære vores porcelæn over på skolen og glasere det der. Først blev de ru kanter slebet med sandpapir og så kunne farvelægningen ellers begynde. Nu er alt porcelæn i ovnen og vi venter spændt på, hvordan det kommer til at se ud efter endt brænding. Farverne er som altid svære at bedømme med glasuren og så er der også lige det at porcelæn krymper 15 % under brændingen.28. nov: Vi startede endnu en gang med væveteori og blev præsenteret for programmet Weavepoint. Indtil nu har vi siddet og tegnet vores egne opskrifter og mønstre i hånden så her fik vi et hurtigere alternativ til at komme godt fra start.

Om eftermiddagen fik jeg færdiggjort min julesok med det broderede juletræ  - nu nærmer 1. december sig jo med hastige skridt og man må derfor være forberedt. Julepynten rundt på skolen er desuden også ved at titte frem og der dufter også af julebag fra køkkenet i disse dage.

Aftenen bød på sidste tegnekursus med Birte. Hun havde en tegneleg med, der gik ud på at vi alle sammen sad rundt om et bord og så var det ellers meningen, at vi skulle tegne hinanden mens vi havde både papir og blyant under bordet. Det kom der nogle meget sjove tegninger ud af og humøret var højt. Vi havde hver især medbragt alle vores tegninger og vi lagde dem skiftevis op på et bord og gennemgik dem og snakkede om den udvikling, der er sket siden vores første dag med tegning. Der er virkelig sket nogle fremskridt hos os alle sammen og det er interessant at se, det personlige udtryk som vi alle har. Som sagt var det sidste aften med tegning og Birte men jeg har nu været ude og investere i tegneblyanter og papir for nu ville jeg gerne hvis jeg kunne holde det lidt ved lige.


29. nov: Torsdagen bød som vanen tro på forelæsning og den stod Henning for. I dag havde han valgt at tale om Ebbe Kløvedal Reich og i den sammenhæng også historiske romaner. Han læste højt fra en af hans bøger mens der blev broderet, strikket og hæklet rundt i salen.

I dag har jeg brugt mest tid under væven, da jeg er ved at sætte væven op til mit andet projekt. Så tramperne kom på plads i dag og lidt før undervisningen var slut kunne jeg påbegynde vævningen. Ellers har det været en uge med fart over feltet så jeg er ret sikker på at jeg hopper tidligt under dynen i aften. Dagen bød også på en glædelig overraskelse da jeg kom forbi min julesok, der er kommet på udstilling, var der en venlig sjæl som havde puttet en pakke i. Så julesokken har vist fået fast plads der hele december ;)


30. nov: Dagens morgensamling var med Anne Mette, der i forbindelse med vores besøg på Christiansborg i sidste, fortalte om det vævede tæppe som hænger bag talestolen inde i Folketinget. Tæppet er vævet af Berit Hjelholt og vi så billeder fra fremgangsmetoden og frem til det færdige resultat.


I vævesalen bliver der vævet på livet løs og vi har fået fat i en cd afspiller så der er lidt lækkert baggrundsmusik til arbejdet. Dagens frokost menu stod på flæskesteg, kartofler, brun sovs og franske kartofler. Mere og mere julepynt kommer frem og jeg glæder mig allerede rigtig meget til at komme tilbage efter weekenden og nyde de sidste fjorten dage i december på Skals med nogle dejlige mennesker.


3. dec: En anelse forsinket på grund af snevejret ankom jeg med bussen til Skals. Sneen har lagt sig som et hvidt tæppe udenfor og indenfor er der pyntet fint op. I dag tog vi også hul på årets julekalender. Traditionen tro bliver der hængt 24 kager op og den elev der enten kommer først ned til morgenmaden eller går senest i seng om aftenen på tage dagens kage. Men da vi først i dag er blevet introduceret til reglerne var jeg så heldig at være en af dem som nåede at få en kage i formiddagspausen.


Vi havde vores næstsidste dag med æsker og jeg nåede at få lavet en æske til mig selv og få brugt nogle af de sidste papirrester. Dagen har været præget af stor omrokering, da det er i morgen håndværkerne rykker ind og piller det gamle skolekøkken ned. Så spisesalen er rykket ind i biblioteket og køkkenpersonalet har været ved at rykke rundt på en masse udstyr. Derudover er vi blevet udstyret med engangsservice og så er det nu også meget hyggeligt at sidde lidt tættere sammen i biblioteket. 


4. dec: Vi startede dagen med, at julehygge og fik udleveret en appelsin hver som vi skulle dekorere mens der blev læst historier op omkring de danske juletraditioner.

Derefter havde vi vores sidste valgfagstime med æsker. Her fik jeg beklædt en lille æske og lavet lidt hængepartier færdig rundt omkring. Skrivebordet på mit værelse flyder i disse dage med projekter som skal være færdig inden næste lørdag til den afsluttende udstilling. Så det er godt med et lille overblik over hele situationen.

Da vi havde klaret rengøringen var aftalen, at vi skulle mødes og lave julekonfekt i det midlertidige køkken. Vi var mange som gerne ville være med og blev lavet marcipanbrød, trillet nougat kugler, eksperimenteret med alverdens kombinationer og figurer og lidt smagsprøver blev det da også til. Halvanden time senere havde vi opbrugt alt marcipanen.  

Japanerne stiftede hermed også bekendtskab med marcipan for første gang - og det var et hit :) Der var i hvert fald en som gerne lige ville vide om man kunne købe det hos købmanden for så ville hun gerne have noget med hjem i kufferten til Japan. Imellem alt det udstyr og ingredienser som køkkenpersonalet havde stillet til rådighed dukkede der pludselig lakridssnørebånd op. Det satte fluks en nostalgisk fødselsdagsleg i gang "Hvem kan spise den først" til stor morskab for alle og en god afslutning på en hyggelig eftermiddag.


5. dec: I dag var det vores hold til at stå for morgensamlingen og jeg havde allieret mig med en makker og lavet en lille billedekavalkade med billeder fra de sidste fire måneder som vi har tilbragt sammen her på højskolen.

Der bliver mindre og mindre af det gamle skolekøkken men køkkenpersonalet har bestemt ikke skruet ned på kvaliteten af mad. Så da vi kom til eftermiddagskaffen var der både æbleskiver og gløgg og julestemningen vil snart ingen ende tage. Da vi var færdige med undervisningen var vi på en lille hurtig shoppingtur i Skals City hos købmanden og i genbrugsbutikken. Det skal dertil siges at det i denne tid er meget normalt at se japanere, der kommer kørende med trillebøre, der er fyldt med pakker på vej mod posthuset for at få sendt ting hjem.

Efter aftensmaden blev der ringet med klokken, hvilket betød at vi skulle hjælpe kontoret med at pakke skolens julepost. Der var stillet op ved alle borde i biblioteket først til at folde en masse brochurer og derefter skulle der pakkes 2500 breve til elevforeningen og alle de kursister som har været på skolen i løbet af året. Tre timer senere var vi færdige med alle breve men når alt kommer til alt så var det nu meget hyggeligt og vi kom vidt omkring i landet med adresser.


6. dec: Dagens tema var engle og derfor lagde vi ud med et foredrag om engle. Skolen havde fundet en foredragsholder som beskæftiger sig med blandt andet engle i sit forfatterskab. Hun fortalte om englenes historie helt tilbage fra Biblens fortællinger og frem til i  dag, hvor hun bliver kontaktet af folk som har oplevet engle.

Dernæst stod der engleværksted på skemaet og vi rykkede hele skolen over i Bjørks broderilokale, hvor der var tre lærere som havde stillet op til forskellige små julesysler som man kunne lave. Jeg lavede små broderier til julekort og så den meget populære og enkle julepynt lavet ud af toiletpapir. Det lyder måske ikke af alverden men som det ses på billedet så blev det til nogle fine stjerner til ophæng eller som pynt på årets julegaver. 


7. dec: Julestemningen startede allerede fra morgenen af da Henning fortalte om historien omkring julemanden der oprindelig kommer fra Italien og nissen som skulle være en dansk opfindelse. Derefter blev der nørklet med julehemmeligheder og med et var det pludselig blevet tid til weekend. Som vanen tro mødes vi 3-4 stk. og får eftermiddagskaffe inden vi bevæger os ud mod busstoppestedet og tager bussen mod Viborg. I dag var det lidt mere specielt da det jo faktisk er vores sidste hele fredag sammen. Næste uge bliver den sidste på Skals med alle disse dejlige mennesker så der skal hygges igennem fra tidlig morgen til sen aften! 


10. dec: Den sidste uge på højskolen startede med en rengøringsquiz, da vi jo nærmer os den store hovedrengøring på værelserne inden vores afrejse. Derefter så vi billeder af broderi og hørte julemusik.


I denne uge står der egentlig væv på mit skema men da jeg ikke rigtig kan nå at sætte en ny væv op og heller ikke gider at stresse den sidste uge for at blive færdig har jeg besluttet at bruge ugen på at få afsluttet projekter. Dermed undgår jeg forhåbentlig at få en masse halvfærdige ting med hjem som så bare vil ende i en skuffe - og så skulle der også gerne blive mere til udstillingen. Så i dag har jeg hæftet mine vævede stykker stof på syaskinen og så er de klar til at blive koldpresset i morgen. Jeg fik også lige lov til at sidde sammen med det andet hold inde i broderi og brodere. Efter timen var vi lige nede i down town Skals for at finde lidt forsyninger til håndbold og købe frimærker på posthuset. På vores vej mødte vi også lige Yoko som kom kørende med trillebøren :) 11. dec: Til morgensamling var der skruet godt op for julesangene og bagefter fortalte Dorthe om den danske modedesigner Henrik Vibskov. Vi så billeder fra hans kollektioner og nogle af hans modeshow fra blandt andet København, Paris og Berlin. Henrik Vibskov kommer desuden på højskolen d. 11. april og holder foredrag.

Jeg kører lidt mit eget løb denne sidste uge så i dag var jeg først i kælderen for at koldpresse mit vævede stykke stof og derefter var vi to som sad nede i broderi og arbejdede med at afslutte projekter og så blev der også lige tid til at skrive på nogle af de broderede julekort som jeg lavede i torsdags. 

Her til aften var der endnu en håndboldkamp og da det både er sport og sidste uge på højskolen så kan det kun skylles ned med en bette øl :) 


12.12.2012: Denne dag vil ikke kun blive husket på grund af datoen men også som en yderst kold dag. Smukt så det dog ud udenfor med rimen hængende ned fra træerne og den blå himmel som baggrund. Indenfor startede vi dagen med et væld af julesange.


Igen i dag har jeg brugt tiden på at gøre ting færdige til udstillingen lørdag. Der er blevet syet mere sammen på kjolen i maskinstrik, det vævede stykke stof er nu syet til et net med læderhåndtag, der er produceret små afskedsgaver til japanerne+islændingen, sendt julekort og sidst men ikke mindst har jeg fået lavet min hjemmelavede gave til skolens pakkespil. I morgen bevæger vi os ud i kulden for at fælde juletræ og bringe det hjem til skolen.


13. dec: Endnu en dag blev brugt på at få afsluttet ting til udstillingen. Kl. 14 gik vi mod fjorden for at finde årets juletræ til skolen. Vi var godt klædt på inden vi trådte ud i den bidende kulde. Turen gik med raske skridt indtil vi nåede til huset, hvor juletræssælgeren boede. Vi gik lidt rundt i hans plantage og kiggede efter det perfekte juletræ - og det fandt vi. Derefter var det med at bære træet hjem. På vejen hjem ad var der dog lige et stop da en af lærerne kom kørende med forsyninger i form af varm kakao og lune boller. 

Hjemme igen på skolen blev julepynten fundet frem og træet blev pyntet i rød hvide farver. Derefter var det op på værelset for at gøre sig klar til aftenens julemiddag som skulle spises i biblioteket. Vi satte os til et veldækket bord med masser af lys og juletræer. Køkkenpersonalet havde endnu en gang overgået sig selv ved at lave en hel julemiddag i det lille reserve køkken. Vi sang julesange og Henning læste et juleeventyr op for os af H.C Andersen. Derefter var det tid til det obligatoriske pakkespil, hvor hver især havde medbragt en hjemmelavet gave som vi i løbet af dagen i al hemmelighed skulle afleveres i en sæk som var placeret i salen. Nu var det så blevet tid til at spille om dem og da alle havde fået en pakke og pakket den ud tog vi en runde, hvor vi så skulle gætte på hvem der havde lavet den gave som vi sad med. Nogle gaver var nemmere end andre og spændende var det også at se hvad alle havde fundet på. En helt igennem hyggelig aften, hvor man heller ikke helt kunne lade være med at tænke tanken om at på lørdag er det slut og vi spredes for alle vinde... Så de sidste timer skal nydes i fulde drag!

Forår 2013
Det er nu blevet d. 29. januar og ja jeg er stadig at finde på højskolen i Skals. Egentlig var det ikke meningen at jeg ville skrive dagbog denne gang men nu skriver jeg alligevel lige lidt. Man kan jo godt savne det lidt :) Det bliver dog knap så udførligt som sidst men nok mest billeder og så lidt ord.

Den første uge er gået rigtig stærk. Vi har haft en del ryste sammen arrangementer og ellers er vi bare blevet kastet ud i det kreative. Her er der lidt billeder fra de første dage på højskolen og de ting som jeg har lavet/er gået i gang med. Et armbånd med broderede bogstaver, et viskestykke med en bjørn + nålebog og en buksedragt.


7. februar: 
Endnu en lille up date fra Skals. Det er så skønt at være kommet sådan rigtig i gang. Siden sidst har vi blandt andet været til foredrag med Lotte Kjær, der er strikdesigner. Hun viste en masse af hendes strikdesigns frem og fortalte om hendes karriere og hendes generelle inspiration til strik. Kendetegnet ved netop hende designs er at hver strikdesign er 2 i 1, hvilket vil sige at man kan bruge tøjet på to forskellige måder. Fx kan en trøje hvis den vender på en måde have en stor krave og hvis man hopper i den fra den anden side så vil den have en bådudskæring og så ellers sidde tæt til kroppen. Lidt svært at forklare men så kan man da lige kigge i hendes strikkebøger hvis man vil vide mere ;)


I denne uge har vi haft beklædning, hvor vi har konstrueret forskellige nederdele mønstre og arbejdet videre med vores respektive projekter. Min buksedragt er blevet helt færdig i dag så nu vil jeg gerne i gang med at lave en kjole. Det andet hold er i vævesalen, hvor der også bliver knoklet men hvad gør det også når hele farvepaletten er i brug. Det sidste billeder viser en lille udstilling af små broderede knapper som vi lavede til en morgensamling i denne uge. 1 2 3 så gik endnu en uge og min køkkentjans er også ovre for denne gang.

14. februar:  
I denne uge har vi haft emneuge. Vi har kunnet vælge i mellem print, maskinstrik, læder+løbbinding. Jeg har meldt mig på print, hvor vi har haft Pia Toustrup der er uddannet som tekstil designer fra Designskolen i Kolding. Vi startede ugen med at få sat en opgave, der lød på at lave vores eget design/print til en mulepose ud fra overskriften "Culture vs. Nature". Derefter gik vi i gang med at kigge i diverse blade, bøger og magasiner for at finde inspiration til forme og farver. Efterhånden som vi fik klippet billeder ud skulle vi sætte dem op ved vores arbejdsbord som et Moodboard. Jeg faldt ret hurtigt for en bogreol og nogle vandflasker, der stod på række. Ud fra bøgernes rygge fik jeg tegnet en skyline og de små buttede flasker blev til mennesker.

Da designet var ved at være på plads  skulle vi beslutte, hvordan vi ville skabe udtrykket på vores respektive muleposer. Nogle har brugt stofmaling og andre som jeg har brugt transferpapir. Selvom vi har haft den samme overskrift at gå ud fra er der kommet vidt forskellige bud. Alt i alt har det været en meget inspirerende uge i og med at vi har arbejdet ud fra vores egne ideer og "opskrifter", hvilket også på nogle områder er nyt for mig. Jeg har lært meget mere om selve designprocessen og om, hvilke metoder man kan anvende til at videreformidle sin inspiration og designs på.

Mandag eftermiddag havde vi også lige en hyggelig fastelavnsfest. Alle havde været meget kreative med deres udklædning og japanerne oplevede deres første fastelavnsfest med stor glæde. Tønden blev slået i stumper og stykker og kattedronningen og kattekongen blev udnævnt. 

21. februar
Ugen startede med en dag med æsker. Jeg havde sat mig for at lave et ordentlig smykkeskrin til mig selv. Jeg har tidligere lavet en lille skuffe med rum til smykker men synes ikke, at løsningen var helt optimalt. Så ud fra skuffen har jeg beregnet en ny størrelse, hvor skuffen så kunne lægges ned i...og nu er jeg ganske godt tilfreds, da der nu er plads til lidt af hvert :) Skuffen med de mange mange små rum er dog stadig ikke blevet beklædt med papir men det kan jeg nok heller ikke udskyde ret meget længere.

Derudover har mit hold haft en dag med strik, hvor temaet var aranstrik. Vi fik historien bag de forskellige mønstre og så billeder af den irske natur/kultur, der blandt andet har givet inspirationen til det karakteristiske aranstrik. Jeg fik dog ikke denne gang prøvet kræfter med den strikketype. I weekenden havde jeg nemlig fået købt mig noget garn til et nyt projekt. Jeg har fundet opskriften på en bolero som jeg tænkte kunne være et godt begynder projekt. Så nu er jeg kommet godt i gang og jeg begynder at kunne mærke fremskridt med mine strikkefærdigheder - og jeg synes efterhånden også, at det begynder at blive ret sjovt ;) 
 
Resten af ugen har vi haft beklædning. Her arbejder jeg på en kjole i noget meget levende strikstof. I dag har jeg med bøvl og besvær endelig fået markeret indsnit syet dem og så er jeg meget spændt på at se, hvordan kjolen sidder i morgen, hvor det er tid til at prøve den og få rettet den til. 


3. marts
Lidt billeder og kommentarer fra en travl uge i Skals. Mandag var sidste dag med æsker som valgfag så der blev arbejdet igennem indtil sidste lille æske var færdig og stort set alt papiret var blevet brugt. Tirsdag aften var vi så heldige, at have Tina Ratzer som aftenvagt. Tina har været gæsteunderviser på designlinjen i denne uge og hun lærte os om patchwork og viste eksempler på, hvordan hun arbejder med patchwork i hendes udtryk og design.
Ellers har der for vores vedkommende stået broderi på skemaet dog med undtagelse af torsdag vi var i Kolding til åbent hus på Designskolen og værkstedsbesøg hos Primus Motor og BC Garn. På Designskolen var vi til et oplæg med undervisere og studerende som fortalte lidt om skolen, arbejdsmetoder, jobmuligheder m.m. 
Fredag tog vi afsked med 5 ugers kursisterne med et rundstykker til formiddagskaffen og aftenen stod i sushien og hyggens tegn. De syv japanske elever havde forberedt sushi til os og der var pyntet fine borde med spisepinde og origami. Inden vi skulle spise skulle vi lige have lært, hvordan man ruller sushi sammen. Der var sushi i lange baner men næsten det hele blev spist op og det var sådan en hyggelig aften! 

4. marts
Vi startede ugen med to dages valgfag, hvor jeg har meldt mig på læder. Planen er at få lavet en skoletaske. Så mandagen gik med at tegne og finde mål for til sidst at få lavet den i papir så man har lidt en fornemmelse af, hvor stor den bliver. Tirsdag kunne jeg begynde at skære de forskellige dele ud til tasken og få limet og syet lommen på tasken. Det er ret hårdt for fingrene at sy i læder så det er meget godt at der går sådan en uge i mellem undervisningen. 
Onsdag, torsdag og fredag har vi haft tryk og broderi. Til at begynde med fik vi et stykke papir der var delt op i ni felter. Derefter skulle vi lege med vores initialer. Amy læste nogle regler op for, hvordan vi skulle placere vores bogstaver i de ni felter og så var det vores opgave at være kreative med stregerne. Det var en ret spændende metode og når man kiggede rundt på de andres tegninger var det også ret imponerende, hvor forskelligt vi havde grebet opgaven an og på hvilke måde vi lagde vores streger. Nu har vi så, med tekstil farve, overført de ni firkanter til et stykke stof og så er vi i fuld gang med en ny udfordring der lyder på at udfylde bogstaverne med en masse forskellige broderisting.

15. marts
Denne uge har budt på læder, strik, beklædning og fødselsdag. Tirsdag kunne jeg altså fejre min 25-års fødselsdag her på højskolen med fødselsdagssang, kanelkage og små fine gaver fra nogle af de japanske elever. Min søster havde også sendt mig blomster til mit værelse så der nu er forår indenfor og vinter udenfor.
 
I strik er jeg gået all in og kan nu strikke med to farver på én gang, hvilket er store fremskridt i min verden ;) Vi har lavet mønstre til strik med flere forskellige farver og jeg kan nu næsten ikke vente med at få købt garn til mit nye projekt. Jeg havde i stedet medbragt garn til et halsrør som jeg gerne ville i gang med at strikke og til alt held er det også strik med to farver. Så nu er jeg godt i gang med strikketøjet. 


1. april
Så er jeg tilbag igen med en lidt forsinket opdatering fra Skals. De sidste par uger har jeg været meget optaget af at lave optagelsesprøve til TEKO i Herning. Jeg har søgt ind på to uddannelser som dermed også kræver to optagelsesprøver. Så der har været nok at se til med en masse tegnearbejde og ideudviklingsprocesser, der nu er mundet ud i 11 siders skriftlig opgave, der nu er blevet færdig og klar til at sende.

Der har derfor ikke været så meget tid til håndarbejdet men de tre sidste dage inden påskeferien havde vi lige et smykkekursus. Jeg havde dog stadig optagelsesprøven i baghovedet så det blev derfor kun til nogle små enkle akrylsmykker. Motiverne blev savet ud og derefter var der et stort arbejde med at slibe kanterne så fine og rene som muligt.


7. april

Efter en lille påskeferie er vi nu alle igen tilbage på skolen i Skals. Mange af japanerne har været ude at rejse i de dage, hvor vi har haft fri og jeg har været så heldig at en af dem havde købt en lille gave til mig i Stockholm - lækker chokolade :)

Denne uge har budt på broderi, hvilket også havde et præg af Japan, da vores broderilærer netop er hjemvendt fra Japan, hvor hun har været nede at undervise. Onsdag eftermiddag var vi på byvandring i Viborg med Henning. Vejret var fantastisk så vi sluttede også lige af på Café Morville med kage og varm kakao. Da det blev fredag blev det straks mere alvorligt for mig da den stod på optagelsesprøve på TEKO i Herning. Vi fik udleveret tre praktiske opgaver som vi skulle løse indenfor en bestemt tid. ind i mellem opgaverne blev vi så indkaldt til en personlig samtale. Her indfandt nervøsiteten sig så rigtig og gik desværre lidt derfra med en øv fornemmelse :( Men jeg krydser alt hvad der krydses kan og må vente spændt helt til juli måned med at finde ud af om jeg er en af de heldige som slipper gennem nåleøjet.

27. april
Så er det blevet tid til en opdatering igen. Min computer er ikke så samarbejdsvillig for tiden, hvilket vil sige at det kan tage et helt kvarter for den at starte op. Men det skal ikke forhindre mig i at skrive lidt om vores skønne studietur til Berlin i denne uge. Vi kørte fra skolen tidlig mandag morgen og 10 timer senere ramte vi Berlin. Her lagde vi ud med et besøg i en kæmpe genbrugsbutik i fire etager. Derefter var det tid til at få et overblik over byen vi var kommet og det får man ikke bedre end i TV-tårnet.

Derudover bød ugen på en lille sightseeing tur med bussen, besøg hos danske designere som har slået sig ned i Berlin, besøg på Bauhaus Archiv, en rundvisning på Universität der Künste af Mads Dinesen, der selv er uddannet derfra og i dag selv underviser på stedet. Tirsdag aften så vi musical "Tanz der Vampire" i Theater des Westens. Jeg har altid benægtet, at kunne lide musicals men efter nu at have set to styks så er det vist på tide, at jeg lægger den påstand på hylden. Endnu en gang blev jeg revet med af stemningen, scenografien og de fantastiske kostumer. Og selvom det var på tysk det hele så var det altså en stor oplevelse især at sidde ved midtergangen, hvor skuespillerne havde en stor tendens til også at bruge denne som scene.

Under opholdet i Berlin var der særligt to steder vi besøgte som gjorde stort indtryk på mig og som jeg bestemt vil anbefale andre. Det første er Aufschnitt - en tekstil slagterbutik, hvilket måske ikke lige giver så meget mening. Men kort fortalt er det en designer, der laver alt fra puder, sækkestole, smykker og andet tilbehør ud af alverdens "kød/stof". Det er lidt svært at forklare præcist men følg linket og så giver det vist lidt mere mening ;) 

Det andet sted var hjemme hos Mira Schrøder. Konceptet hedder Bless og går ud på, at forskellige designere har mulighed for at vise deres produkter frem men ikke i butikker som alle andre. Nej dette er hjemme hos Mira i hendes lejlighed, hvor hun bor men alt i lejligheden er til slag. Det var en lidt sjov fornemmelse at gå rundt i et privat hjem men hvor man gik og snusede rundt i alle kroge for at se på tingene. Mira har dog nogle private egendele i lejligheden så der var da også dage, hvor hun lige pludselig så at fremmede mennesker stod og prøvede hendes sko eller lignende :) Alt i alt nogle skønne, solrige og inspirerende dage i Berlin og har nu fået et helt andet indtryk end sidst, hvor alt handlede om muren og 2. verdenskrig.

4. maj
Ugen startede med den nye omgang af valgfag, hvor jeg har valgt beklædningssyning mens det andet hold har keramik. Vi startede med at tegne og sætte ord på skitser på en beklædningsdel som vi godt kunne tænke os at lave. Jeg har valgt at jeg gerne vil sy en sommerjakke. Så jeg har ind til videre fået tegnet en grov skitse af jakken og så var jeg i Viborg efter skole for at købe stoffet.

Resten af ugen har stået på vævning, hvilket i mit tilfælde har betydet begyndelse på mit silketørklæde. Det er mit andet forløb med væv så derfor synes jeg at det skulle være noget lidt mere udfordrende som jeg skulle lave. 1740 tråde i 9 farver skulle der derfor først tælles op til i trenden. Derefter kunne selve opsætningen af væven begynde. Her brugte jeg ca. 2 1/2 dag på at sølle de 1740 tråde. Fredag over middag blev det så endelig tid til at påbegynde selve vævningen med 16 tråde pr. cm. Så nu er der dømt vævning de næste mange dage :)

10. maj
Denne uge startede allerede med undervisning om søndagen så vi dermed kunne holde forlænget weekend allerede fra onsdag eftermiddag. Dagene er gået med væv og så en enkelt dag med beklædning. I beklædning har jeg fået lavet mit grundmønster om til mit ønskede design til min sommerjakke og jeg er nu efterhånden helt klar til at komme rigtig i gang med at sy. Derudover er dagene gået med at få vævet mit silkehalstørklæde. Jeg er i skrivende stund kommet halvvejs med det...der var nemlig også lige nogle eftermiddage, der gik med at nyde det gode vejr som nu endelig er kommet. 

16. maj: En inspirernede og travl uge synger på sidste vers. Denne uge har højskolen summet ekstra meget af kreativitet, da vi har haft besøg af 7 tekstil designerne som er i Skals for at kreere dekoration til skolens spisesal. Det har været spændende at følge deres arbejdsmetoder og kigge dem lidt over skuldrene især, da de hver især arbejder vidt forskellige både hvad angår metoder og materialer.

Udover besøg udefra har ugen budt på beklædning, de sidste to dage med væv og endelige to dages strik. I væv kunne jeg efter mange timers arbejde klippe mit silkehalstørklæde ned og påbegynde de sidste detaljer i hånden. Jeg håber ikke det var sidste gang jeg fik lov til at sidde bag en væv - er nemlig stadig meget nysgerrig for at lave mere og eksperimentere med mønstre og farvesammensætninger. Onsdag aften bød også på tegning eller det vil sige at vi denne gang havde byttet blyanter ud med en pensel og dermed fik vi prøvet at male akvarel. Vi blev ret så optaget af det...så meget at vi helt glemte at få vores aftenskaffe ;)

Torsdag og fredag er gået med strik, hvor det er hulmønster, som har været på skemaet. Vores strikkelærer havde medbragt de flotteste gamle strikkemagasiner og bøger, hvor der både var det vildeste strik, det ultra feminine og det mere retro af slagsen. Jeg havde medbragt en opskrift på en trøje med hulmønster som jeg godt kunne tænke mig at lave. Så torsdagen gik med først at få kigget de mange inspirationssider igennem og derefter at afprøve teknikken med hulmønster så jeg selv kan gå i gang med trøjen på et senere tidspunkt.


26. maj
En kort uge på Skals, der bare gik alt for stærk. Mandag var det helligdag og tirsdag var jeg til optagelsessamtale på TEKO i Herning. Så det var først onsdag morgen at jeg nåede til højskolen i Skals. Ugen bød på de sidste dage med broderi. Jeg nåede dog lige at starte op på et kæmpe projekt som jeg er sikker på at jeg nok også skal få brugt en del af sommerferien til at gøre færdig. Med andre ord en dåbskjole er påbegyndt. Der er syet hulsøm på bagstykket og broderimotivet er overført og klar til en masse broderi. 

30.maj: Ugen stod på hårdt arbejde i beklædningslokalet, hvor min sommerjakke nu kun mangler små detaljer før den er klar til den årlige sommerudstilling i Skals. Vores hold har en del beklædningstimer tilbage, hvilket passer mig rigtig godt da der er en masse ting som jeg godt lige kunne tænke mig at prøve af. Mit næste projekter er et par bukser - så det er igen noget med at lære at lave forskellige former for lommer og ikke mindst at konstruere selve mønsteret. 

Torsdag eftermiddag var vi til fødselsdag i Kvols. Det var så hyggeligt! Først fik vi varm kakao og to slags lagkager. Efter sådan en kaloriebombe gik vi en tur rundt i byen og endte nede ved den lille havn. På vej rundt i byen kom vi forbi en legeplads - og aldrig har jeg set så mange japanere løbe så hurtigt. De fik øje på en trampolin, hvilket de har lagt mærke til at der står i mange danske baghaver. SÅ syv styks hoppede de rundt og grinede og hvinede og havde næsten ikke tid til at gå videre.

Efter gåturen stod den så på madlavning. Japanerne lavede lækker hjemmelavet sushi til os og så kvitterede vi med pizza :) Endelig ingen dansk sommer eller ophold i Danmark uden forsøget med at sige "rød grød med fløde" så det fik vi naturligvis alle sammen til dessert ;)


Efter et år på Skals er jeg nu hjemme igen. Dagbogen blev lidt forsømt de sidste uger men jeg var simpelthen bare nød til at nyde de sidste dage i fulde drag! Det har været nogle helt igennem fantastiske måneder på Skals både hvad angår det kreative og de mennesker som jeg har været så heldig at lære at kende. Nu venter nye udfordringer med start på TEKO i Herning, hvor min drøm om at kunne leve af det kreative forhåbentlig kommer til at gå i opfyldelse. Tak fordi i har læst med og for jeres mange kommentarer. Jeg håber at det vil inspirere andre til at springe ud i drømmene.... Til sidst vil jeg slutte af med et billede af de ting som jeg har nørklet med i de måneder, hvor jeg har været i højskolen i Skals.


34 kommentarer:

 1. Hej Sus
  Spændende at læse din dagbog fra Skals. Jeg glæder mig til at følge med på sidelinen.

  SvarSlet
 2. Det er jeg glad for at høre Ketty. Jeg glæder mig også rigtig meget til at se dig her på skolen! Er det ikke i uge 40 du kommer?

  SvarSlet
 3. Anne Cathrine B. Olesen14. september 2012 kl. 12.08

  Eej, jeg bliver helt misundelig Sus. Det må bare være fantastisk med sådan et kreativt højskoleophold! Hvor længe skal du være der?

  SvarSlet
 4. Det er så skønt at have forskellige kreative ting på skemaet hver dag! Jeg skal være her indtil midten af december så alt i alt 4 måneder :) Det kan varmt anbefales AC ;)

  SvarSlet
 5. Hej Sus, Det er spændende læsning, bliver helt misundelig, sorry, håber du får lige så mange rigtig gode timer og minder med dig, som jeg har fået fra Skals

  SvarSlet
 6. Super læsning dejlig st du giver dig tid. Til at skrive. Tak

  SvarSlet
 7. Jeg ved godt hvad jeg ønsker mig til jul af min søster :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. ....og strikkede glimmertrøjer til Morten - jeg får travlt ;)

   Slet
 8. Hej Susanne

  Rigtig dejligt at læse din dagbog, -du er en pige med ben i næsen.
  Hvem har dog tid til undervisning/løbeturer og denne blog.
  Hvor er det skønt og inspirerende at læse, - ikke mindst dine billeder. (stort arbejde).

  Følger spændt med på din blog.


  Dorthe (kontoret Skals)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Dorthe

   Mange tak for de søde ord - det er også rart at høre at der er nogen som værdsætter det som man...ja bruger en del tid på ;)

   Slet
 9. Sikke en fin blog du har - og fed ide med Skals Dagbog herinde:-). Måske jeg skal booke dig til at lære mig at hækle... God weekend og vi ses mandag. Mvh Lene - fra hold 1:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan vi helt sikkert godt finde ud af Lene ;) Jeg er endelig tilbage på skolen efter alt for mange dage derhjemme pga. sygdom. Så vi kan lige snakkes :)

   Slet
 10. Hej Susanne! Super dagbog. Skægt at kunne følge med selvom mit kursus allerede er slut efter 5 uger. Mange hilsner til dig og resten af kursisterne fra Karen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karen

   Tak for det og dejligt at høre at du følger med :) Du kan tro de stadig sidder ved vævene nede i salen og hamrer derud af. Mit viskelæder lå pludselig også meget stille under hele tegnekurset i går ;)

   Jeg skal nok hilse omkring mig og så håber jeg at du er kommet godt hjem og er klar til de nye udfordringer :) Pøj pøj med det hele

   Slet
 11. Fantastisk læsning!!!!:) Jeg er en dame på 51 år der har drømt om at komme på et halvårs kursus på Skals siden jeg gik på børnehaveseminariet i 86 !!! Så nu må jeg vist snart tage mig råd til at og komme afsted.
  Din blog er SÅ inspirendende at læse. Næsten som at være der selv :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak skal du have :) Det er aldrig for sent at følge en drøm og jeg lover dig at du kommer aldrig til at fortryde det :)

   Slet
 12. Hej Susanne! Er stadig med herude i cyberspace. Husk nu at vise de færdige resultater - maskinstrik og redesign og... Det er så spændende.
  Husk nu at nyde det, der kan tids nok gå hverdag i den igen har jeg erfaret...
  Mange efterårshilsner fra Karen

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan du tro jeg nok skal gøre :) Lige i øjeblikket er der temmelig meget run på så nogle projekter ligger stille da jeg har brug for lidt hjælp for at kunne færdiggøre dem :)

   Slet
 13. meget spændende og inspirerende læsning...
  flot gået, at få tid til en digital dagbog.
  Tak for det.
  hvh Lene Nygaard

  SvarSlet
 14. Kære Susanne
  Det var hyggeligt at hilse på dig på skolen, når man nu følger din blog.. Ha' en dejligt ophold, og tak for kigget på dit juletræ...
  Bedste hilsner
  # ;-) Eva

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - og sikke en flot og meget inspirerende udstilling i havde fået lavet ovre i værkstedet! :) Nu venter der vist os begge nogle timer med juletræs broderi ;) Vi ses lige pludselig....

   Slet
 15. Nej hvor lyder det bare fantastisk spændende :) Jeg kunne selv virkelig godt tænke mig at komme på sådan et kursus! Hvor meget koster det alt i alt for 5 måneder?

  SvarSlet
 16. Jeg kan kun anbefale det ;) Jeg sender dig lige et link til skolens hjemmeside der er nemlig forskellige kurser som du kan tilmelde dig :) http://www.skalshaandarbejdsskole.dk/priser/pris1.html

  SvarSlet
 17. Hej
  Det var også rart at være tilbage :) og se alt det fine I går og laver. Håber I får en god tur til København

  MVH
  Tine

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi havde en fantastisk tur til København tak. Vi ses lige pludselig Tine ;)

   Slet
 18. Det har været en kæmpefornøjelse og inspiration at følge arbejdet på skolen. Jeg er af og til oppe og se sommerudstillingen, så nu er jeg spændt på om der kommer billeder fra jeres udstilling i morgen. Men under alle omstændigheder har du formået at inspirere 2 65+"piger". Tak for det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak for de rosende ord! Det er dejligt at høre at i har fulgt med og er blevet inspireret ude bag skærmen. Rigtig god jul til jer og så kan det jo være at vi ses til sommerudstillingen 2013 :)

   Slet
 19. Ser super fedt ud med de forskellige bogstaver :-)

  SvarSlet
 20. Hold fast hvor vil jeg gerne på højskole (igen)! Jeg har for mange år siden gået på højskole, men designlinien der levede ikke op til mine forventninger, så tiden blev mest brugt på keramik. Nu om dage syr, hækler og strikker jeg når end jeg har tid, og der dukker altid flere ideer og projekter op end jeg når at komme omkring/færdiggøre. Så jeg savner højskolelivet med tid til forddybelse... Din højskole, og de ting du laver der ser mega sejt ud, og det kribler bare i mine fingre, fordi jeg vil også prøve væv, tryk, broderi osv. Jeg faldt lige, ved et tilfælde, over din blog, og blev hængende ret længe. Tak for inspirationen! Mon der er korte kurser på Skals? Må straks finde ud af det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Trine
   Først et tak for dine søde ord. Jeg har haft nogle helt fantastiske timer med fordybelse i det kreative i Skals og mødt en masse dejlige inspirerende og kreative mennesker så jeg kan kun varmt anbefale et ophold på skolen. Skolen tilbyder både 1 uges, 6 ugers og et halvt år - det kan du læse mere om her (eller naturligvis kontakte skolen for mere information) http://www.skalshaandarbejdsskole.dk/priser/pris1.html

   Håber du får dig endnu en på opleveren med højskolelivet ;)

   Slet

 21. Hej Susanne

  Jeg glæder mig til at se udstillingen den kommende weekend.

  Kærlig hilsen

  Ketty

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ketty

   Vi er også så småt ved at være klar til udstilling og glæder mig til at vise frem hvad jeg har lavet :) Vi ses i weekenden

   Susanne

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...