lørdag den 28. februar 2015

Nordisk strik i ny form

Jeg har netop afsluttet en spændende strikkeopgave på studiet med overskriften "Nordisk strik i ny form." Kriterierne lød på, at vores model skulle være inspireret af den nordiske strikketradition, være hvid og være i 3D. Herefter fik vi alle udleveret en hvid jersey kjole, som vi kunne gøre med lige hvad vi ville. Jeg gik til opgaven med masser af gåpåmod men måtte skifte retning en del gange, da jeg ikke var tilfreds med udtrykket som modellen fik. Jeg besluttede mig derfor for at ville hækle en dekoration til min kjole og lod mig inspirere af snedriver, der på den ene side er tunge men med naturen som formgiver bliver de mere lette og dekorative i deres udtryk. Ud fra dette begyndte jeg at hækle i stofgarn og satte de hæklede dele på en gine og stille og rolig tog det form. Det endte med denne blanding af det lidt tunge hæklede udtryk sat op imod et mere tyndt og feminint touch. Jeg var efterfølgende heldig med, at en medstuderende var frisk på at stå model for mig så jeg kunne få taget nogle lækre billeder af det endelig resultat. Tak for det Majbritt Thorup Allermann :)

Udover en fremlæggelse af vores design på TEKO skal vores modeller sendes ind til Nordisk Textil Net, hvor de vil blive samlet med andre studerende på skandinaviske designuddannelser, der har arbejdet med samme opgave.

2 kommentarer:

  1. Det ser vildt godt ud med mellemlægsservietterne. Super god idé. Det kunne være at jeg skulle peppe nogle af mine t-shirts lidt op. Mange tak for inspirationen.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak :) Jeg var egentlig også først selv tilfreds da mellemlægsservietterne var kommet på ellers synes jeg at den var blevet lidt tung i udtrykket.

      Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...