torsdag den 16. oktober 2014

På højskole i Sverige, Capellagården

I min efterårsferie har jeg besøgt en japansk veninde som jeg har gået på højskole med her i Danmark. Hun går nu på højskole i Sverige, hvor jeg har været så heldig at besøge hende og fået lov til, at følge deres undervisning i et par dage. Capellagården er navnet på højskolen, der ligger på det smukke Öland i det sydøstlige Sverige. 

Skolen har fire linjer: tekstildesign, keramik, træ- og møbel design samt økologisk havedyrkning, der gør det til et mekka for fremtidens kunsthåndværkere og ikke mindst inspiration for kreative sjæle. Kombinationen af fagene gør det også til en helt unik stemning og oplevelse når man er på skolen. I spisesalen serveres maden fx i store keramikskåle og med træredskaber lavet af nogle af skolens tidligere elever og maden er naturligvis økologisk og hovedsageligt fra skolens egen have så vidt det er muligt og som årstiden tillader det. 

Rundt i de små træhuse, hvori eleverne bor er der også indrettet med hjemmelavede møbler, vævede tæpper og keramik i køkkenskabene. I og med at Öland er særlig befolket i sommermånederne så står der en masse sommerhuse tomme som eleverne dermed har mulighed for at leje, hvis de skulle være interesseret i mere plads. Derudover driver skolen også sin egen planteskole i sommerhalvåret når Öland er en turistmagnet. 
 
I de dage, hvor jeg besøgte Capellagården fulgte jeg tekstillinjen, der havde print. Første dag lavede vi kartoffeltryk, hvor opgaven lød på geometriske former og sort tryk på hvidt lærred. Dag 2 bød på print med trykrammer og her var der fri leg med både farver og mønstre. Det var vildt inspirerende, at følge de andre elever og deres arbejde og man følte sig meget velkommen, hvor end man var på skolen.

Skulle du have lyst til at vide mere om Capellagården kan du besøge deres hjemmeside lige her.

2 kommentarer:

  1. har været der engang for nogle år siden på en rundvisning og hold da op jeg gad godt gå der nogle måneder, der var så behagelig en stemning og det var så smukt det de lavede

    SvarSlet
    Svar
    1. Naturen, menneskerne og kreativiteten - det hele går virkelig bare op i en højere helhed på det skønne Öland. Fantastisk skønt sted og planlægger allerede at tage af sted igen :)

      Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...